• /PublishingImages/pokritost.jpg

  Instant Internet na tabličnih komunikatorjih

  24. september 2013 - Tehnik

  S prihodom tabličnih računalnikov in zmogljivih mobitelov z večjimi zasloni na dotik, se je spremenilo marsikaj. Konzumiranje vsebin je postalo prijetnejše opravilo, saj nismo več omejeni glede velikosti zaslona. Če po vsebinah brskamo iz domačega naslonjača, lahko uporabimo kar WiFi povezavo, ki nudi svobodo pri prenašanju večjih datotek (aplikacije, video vsebine, interaktivne revije,...) tako s hitrostjo, kot s prenosom podatkov.

  Med vožnjo z avtobusom po večjih mestih in na ostalih javnih mestih pa hitro opazimo, da mobilne naprave najdejo kar nekaj WiFi točk, ki so ponavadi zaklenjene in neuporabne (neodzivnost, počasnost). Po drugi strani pa mobilna omrežja nudijo popolno svobodo, saj pokritost raste, hitrosti pa so vedno višje. Za neprekinjeno osveževanje najljubših aplikacij ali za brskanje po internetu lahko uporabiš katerega izmed paketov Instant Internet.

  Glede na povprečno preneseno količino pri uporabi tovrstnih naprav oziroma vsebin, ki jih ponujata Apple za iPad in Google za Android, je priporočena izbira podatkovnega paketa, ki vključuje že nekaj GB volumna v okviru mesečne naročnine.

  Mobitelov Instant Internet start za 19 EUR mesečno ponuja 5 GB prenosa podatkov, vrhunsko uporabniško izkušnjo (pokritost, hitrost), zakupljena količina pa ustreza tudi najbolj zahtevnim in naprednih uporabnikom. Če uporabljaš Apple iPad z možnostjo 3G povezave, potrebuješ Micro SIM, ta pa je na voljo v vseh paketih Instant Internet.

  Trenutno najbolj popularna Samsung Galaxy Tab in Apple iPad ponujata vrhunske vsebine, velikosti pa so temu primerne. Velikost aplikacij lahko hitro preseže 10MB, nekaj prenosa podatkov pa porabi tudi samo osveževanje aplikacij. Seveda je veliko odvisno od namena aplikacije ter nastavitev. Apple iPad ima omejitev, ki prek 3G povezave ne omogoča prenašanja aplikacij, večjih kot 20MB, seveda pa ta omejitev ne velja, ko gledamo video vsebine na internetu ali uporabljamo aplikacije. Enako je z brskanjem po internetu, brskalnik namreč odpira prave internetne strani in ne prilagojenih, kot to počne večina mobitelov.

  Oglej si celotno ponudbo za tablične računalnike pri Mobitelu in izberi paket, ki ti nudi vrhunsko uporabniško izkušnjo na tvoji novi napravi.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1500
24. september 2013
Instant Internet na tabličnih komunikatorjih
Novice