• /PublishingImages/growthoughts.jpg

  Jan išče, Jan najde: Mobilno, aktualno in zabavno

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Brez dodatnega balasta, gremo kar na bistvo. Predstavil bom nekaj zanimivih zadev, ki sem jih v zadnjem času izbrskal na svetovnem spletu. Mobilno, aktualno in zabavno.

  Naloga mojega mobitela je kar težka, dnevno mora poganjati kar nekaj aplikacij, se ves čas povezovati na internet in vse to mora opraviti karseda hitro. Kar nekaj aplikacij, ki jih uporabljam, je namenjenih povezovanju. Aplikaciji Facebook in Twittie seveda ne smeta manjkati. Twitter z veseljem uporabljam za spremljanje drugih tvitov, sam se v pisanje le teh redko spustim.

  Če si na Twitterju in pogosto sporočaš svoje misli in dogajanje okoli sebe širnemu svetu ali le ožjemu krogu prijateljev, si lahko pisanje tvitov popestriš z drevesom, ki raste s tvojimi tviti. Growmythoughts priskrbi prostor, za rast drevesa pa se bo treba “potruditi” s pisanjem tvitov. Moje drevo je na robu izumrtja, kako je s tvojim? Lahko iz tvojih tvitov zraste mogočna sekvoja?

  Windows Phone z novo podobo

  V zadnjem času je kar nekaj govora tudi o Windows Phone 7, ki je vsaj po izgledu nekaj novega za Microsoft, če primerjamo z prejšnjimi verzijami. Na spletu je objavljenih nekaj konceptnih skrinšotov, ki so bili predstavljeni na Microsoftovem dogodku Mix10. Microsoft je z Windows Phone 7 naredil velik korak naprej na področju oblikovanja, upam le, da bodo teme na voljo tudi ob izzidu Windows Phone 7 in ne bo ostalo le pri ideji, kako bi lahko izgledala nova mobilna okna.

  Kaj pa zlato?

  Za vse, ki prisegajo na lesk zlata in so navdušeni nad karakteristikami Nokie N97 Mini, je podjetje Vertu zate pripravilo še enega iz vrste predelanih mobitelov. Nokia N97 Mini v zlati barvi bo na voljo letos, za nakup pa se bo treba odpraviti čez mejo. S seboj vzemite še 700 EUR, kajti točno takšna je cena tega mobitela.

  iPad je tu

  Tisti, ki ga mobilna tehnologija in tehnologija na splošno vsaj malo zanima in zadnjih mesecev ni preživel v jami, ve, kaj je iPad. Čudežna naprava, ki jo je na trg poslal Apple. Kljub komičnemu imenu, ki je uporabnike portala YouTube dobesedno vabil k snemanju parodij na izdelek, je iVložek vseeno dosegel svoj učinek in že v prvem tednu prodaje privabil pol milijona kupcev. Edina težava pri iPadu je očitno dobavljivost, saj Apple ne uspe narediti dovolj iPadov za vse. Si eden izmed tistih, ki še vedno čakate v vrsti? Ko smo ravno pri čakanju v vrsti ...

  Previdno s prototipi mobitelov!

  V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da postaneš tarča posmeha na svetovnem spletu, nate pa se spravi tudi večina tehnoloških navdušencev. Točno to je doletelo nesrečnega fanta, ki je v nekaj dneh zamenjal ime iz Gray Powell v “Mož, ki je izgubil iPhone”. O tem, kako se je to zgodilo, smo na Tehniku že pisali, daleč pa so šli predstavniki nemške letalske družbe Lufthansa, ki so Grayu v pismu ponudili možnost, da nadaljuje tam, kjer je končal. Na njihov račun, da ne bo pomote. Nemci imajo očitno smisel za humor, kaj pa Gray? Najbrž bi se večina nas z veseljem odpeljala v Nemčijo na pivo, še posebej če je vse skupaj zastonj. Imam prav ali ja? :)

  Bližajo se prvomajski prazniki, kmalu pa nas že čaka poletje. Pred dnevi sem gledal ponudbo koncertov, ki se bližajo, nič pretresljivega. Vendar opa! Itak Džafest preseneča tudi letos. Celo v treh delih! Na vseh treh koncertih me bo polno, če se pravi čas dokopljem do vstopnic. Se vidimo 25. maja v Kinu Šiška? Naposlušajte se Florence and The Machine, potem pa v tekmo za vstopnice :)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1039
24. september 2013
Jan išče, Jan najde: Mobilno, aktualno in zabavno
Novice
Windows Phone 7