• /PublishingImages/paper-toss.jpg

  Jan išče, Jan najde: Let's Play

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Igre na mobitelih obstajajo skoraj že od samega začetka. Se spomniš “kače” na starejših Nokiah? Vedno sem bil proti igranju iger na mobitelu. Majhen zaslon, nemogoče kontrole, hitro praznenje baterije. Z novimi mobiteli na dotik so se stvari spremenile. No, kar se tiče baterije, razlike ni. V bistvu se izprazni še hitreje, torej razlika vseeno je :)

  Doodle Jump

  Zasluga za to neverjetno igro gre razvijalcem Lima Sky. Igra je izredno enostavna, izgleda lepo in te lahko zelo hitro zasvoji. Poleg preprostega načina igranja najbolj preseneti dejstvo, da razvijalci ves čas ponujajo brezplačne nadgradnje, ki igro naredijo še toliko bolj zanimivo.

  Igra je sicer plačljiva, na voljo pa je za Android, BlackBerry in iPhone. Vsi rezultati se objavijo na svetovni lestvici, lahko pa jih deliš s prijatelji na Facebooku. Če se ti zdi nekaj tisoč točk nemogoč dosežek, naj te spomnim na rekord, ki je trenutno 4.196.867 točk. Rekord začneš ceniti šele takrat, ko nekaj časa igraš Doodle Jump :)

  Če uporabljaš Androida, predlagam, da poskusiš z igro Abduction! World Attack, ki je zelo podobna in celo brezplačna. Nameščena je bila že kar milijonkrat.

  Paper Toss

  Vsi smo se že dolgočasili z metanjem zmečkanega papirja v koš, v šoli, doma ali v službi. Ker to početje ni ravno najbolj prijazno za okolje, predlagam, da si na svoj mobitel preneseš igro Paper Toss.

  Občutek in zvok papirja, ko zadaneš koš, je zelo pristen. Kot prednost vidim tudi to, da papirja, ki zgreši pot v koš, ni treba pobirati. Ta igra za upravljanje sicer ne  uporablja akcelometra in dejansko premikanje ne bo potrebno. S potegom prsta po zaslonu določimo smer leta papirja, na katerega vplivajo mikroklimatske razmere (beri: ventilator). Na voljo so različne lokacije, pri čemer se razdalja med tabo in košem ponavadi oddaljuje. Call me lazy, ampak kaj je boljšega kot metanje zmečkanih papirjev v koš samo z enim prstom? Igra je namenjena predvsem kratkočasenju. Aja, najboljše pri vsem tem je, da je igra brezplačna. Po nekaj minutah igranja vrzi kakšen kos papirja v pravi koš. Ni več zabavno, ne?

  Upam, da bo igranje zabavno, igre pa niso vse, kar sem našel tokrat.

  iSkejt

  O iPadu sem že pisal, vmes so prvi že prišli v Slovenijo. Če bi kakšnega dobil, tudi če bi bil zastonj, se niti pod razno ne bi spomnil tega, kar boste videli v posnetku. Če rečem iSkejt, to najbrž pove dovolj. Močno dvomim, da želi Apple z iPadom tekmovati s podjetjem Element, vseeno pa skejtanje v tem primeru izgleda zabavno in na trenutke tudi boleče.

  Posnetkov, kjer nekdo kupi nov izdelek, naj bo to iPad, PlayStation ali kakšen podoben gadget in ga pred vrsto gorečih fanov uniči, je veliko. Ravno zato kreativnost, kot jo imata fanta na posnetku, podpiram in ju izzivam, da enako poskusita z iPod Nanom :)

  [vimeo width="600" height="340"]http://vimeo.com/11480457[/vimeo]

  Satelitska vzdržljivost

  Pred kratkim je na trg prišel prav poseben mobitel. Če ti mobitel pogosto pogosto “pada po stopnicah”, je Thuraya XT pravi mobitel zate. V oči mi je padel zaradi oblikovanja, ki je totalno proti meram današnjih mobitelov. Ponaša se z navigacijo in hmm, telefoniranjem, satelitskim, če sem natančen. Primeren je seveda za ekstremne pogoje, kar je razvidno iz priloženega posnetka. Lahko bi se pošalil na račun tega mobitela, a se ne bom. Konec koncev bi prav Thuraya XT lahko postal uradna žoga SP v Južni Afriki.  Kot dodatek za mobitel se prodaja avtopolnilec, da se med tem, ko se popoldne s terencem vozimo čez njega, ne izprazni baterija.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1041
24. september 2013
Jan išče, Jan najde: Let's Play
Novice