• /PublishingImages/telefonija-na-pocitnicah.jpg

  Kaj je dobro vedeti pred odhodom v tujino

  24. september 2013 - Tehnik

  Prvomajske počitnice in prazniki se hitro približujejo, zato smo za vse, ki boste na zaslužen oddih popihali v tujino, pripravili nekaj nasvetov.Za pomoč ali nasvet smo vam seveda na voljo tudi, ko se nahajate v tujini. Pokličete nas na +38641700700, klic je za Mobitelove uporabnike brezplačen.

  Evrotarifa

  V državah EU naročniki in Mobiuporabniki gostujete po ugodni Evrotarifi, ki je enotna za vse države EU. Cenik Evrotarife ob vstopu v državo EU prejmete po SMS-u.

  Če se odpravljate na Hrvaško ali v druge države izven EU, cenike gostovanja preverite na naši spletni strani.

  SMS-gostovanje

  Včasih nam pred odhodom v tujino zmanjka časa za preverjanje cenikov, ali pa želimo cenik imeti na mobitelu, tako da ga lahko kadarkoli preverimo. Pošljite nam SMS z imenom države za katero potrebujete cenik na številko 1919. V povratnem SMS-u boste prejeli cenik za izbrano državo. Več

  Izbira operaterja

  V vsaki izmed držav lahko izbirate med več mobilnimi operaterji. Pri samodejni izbiri omrežja se mobitel prijavi na tisto omrežje, ki v določenem trenutku ponuja boljši signal, če se seveda nahajate na območju, ki ga pokriva več mobilnih operaterjev, s katerimi imamo pogodbo o gostovanju. Z ročnim načinom lahko sami izberete tistega operaterja, ki je cenovno najugodnejši ali ponuja dodatne storitve.

  Enake cene doma in v tujini

  Z uporabo storitve M:Povsod lahko tudi v tujini kličemo po enakih cenah kot doma - povsod, kjer je na voljo brezžično omrežje WLAN. Uporaba je zelo preprosta – potrebujemo ustrezen mobitel, ki omogoča povezovanje z brezžičnimi omrežji (WLAN) in internetno telefonijo (VoIP - Voice over IP).

  Tudi M:Stik omogoča v tujini enake cene za klice in sporočila kot doma. M:Stik, USB-ključ, preprosto vključimo v računalnik in povežemo z internetom. Če potrebujete M:Stik le za krajši čas, ga lahko pred odhodom v tujino tudi najamete.

  Podatkovni paketi za tujino

  Včasih tudi v tujini, npr. zaradi poslovnih obveznosti, ne gre brez mobilnega interneta. Če načrtujete intenzivnejšo rabo mobilnega interneta, lahko naročite katerega izmed paketov z zakupljenimi podatki.

  Blokada GPRS tujina

  Nekatere aplikacije na mobitelih se samodejno posodabljajo in s tem prenašajo podatke. Prenos podatkov v času gostovanja lahko na nekaterih mobitelih izključimo kar na samem mobitelu. Da ne bi nehote prenašali podatkov v tujih omrežjih, pa lahko vključimo tudi storitev Blokada GPRS tujina. Vse ostale storitve (klice, SMS-e) lahko še naprej nemoteno uporabljamo.

  MMS razglednica

  S popotovanja ponavadi domače razveselimo z razglednico. Z MMS razglednico fotografija, ki smo jo posneli z mobitelom, postane razglednica, ki jo svojim najbližjim pošljemo na njihov domači naslov. Kako? Preverite tukaj

  Čim več lepega vremena in prijeten dopust!

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1311
24. september 2013
Kaj je dobro vedeti pred odhodom v tujino
Novice