• /PublishingImages/slo-android_anketa_plusi.jpg

  Kaj slovenski uporabniki menimo o Android telefonih? [Raziskava]

  24. september 2013 - Jan Isakovič

  Kaj počnemo z našimi Android telefoni, kaj nas pri njih moti, kateri je najbolj priljubljen telefon in kateri najbolj priljubljen proizvajalec? Odgovore na ta in druga vprašanja so z anketo, pri kateri smo sodelovali tudi bralci Tehnika, poiskali upravitelji strani Slo-Android. Rezultati v nadaljevanju!

  Na strani Slo-Android.si je v januarju potekala anketa o uporabi Android telefonov, v kateri je sodelovalo preko 400 slovenskih Android uporabnikov. Poglejmo si nekaj najbolj zanimivih rezultatov letošnje ankete.

  Najpogosteje telefoniramo in brskamo po spletu

  Verjetno ni presenečenje, da je najbolj pogosta uporaba Android telefonov še vedno - telefoniranje :) Tesno za petami pa mu sledi brskanje po spletu. Priljubljeno je tudi pregledovanje e-pošte, pošiljanje SMS in MMS sporočil ter uporaba družabnih omrežij (Facebook, Twitter). Zanimiva pa je nizka priljubljenost lokacijskih storitvev. Verjetno gre razlog za to iskati predvsem v tem, da z izjemo tujega Foursquare v Sloveniji lokacijske storitve še niso tako razširjene.

  Najpogosteje uporabljene storitve

  Radi imamo Android aplikacije, moti nas požrešna baterija

  Dobra novica za razvijalce: bogata aplikacijska ponudba je daleč najbolj priljubljena lastnost Android telefonov. Zanimivo pa je, da slovenske Android uporabnike ne zanima toliko široka ponudba naprav z Androidom - morda zato, ker veliko modelov do nas potuje precej dolgo ali nas celo zaobide.

  Najbolj priljubljene lastnosti Android telefonov

  Kot pri večini pametnih telefonov je Ahilova tetiva Android telefonov baterija in pogosto polnjenje, ki ga zahteva. Uporabnike moti tudi fragmentacija trga (različne verzije Androida na različnih telefonih) in občasno slaba kakovost aplikacij na Android Marketu. Zanimivost: kompleksnost sistema se večini uporabnikov ne zdi problematična.

  Najbolj moteče lastnosti Android telefonov

  Samsung Galaxy S telefon leta, HTC najbolj priljubljena znamka

  Samsung Galaxy S

  Na prestolu izdelovalcev Android telefonov pri nas sedita dva: HTC in Samsung. Uporabniki ste s 39 % odstotki glasov za slovenski Android telefon leta 2010 izbrali Samsung Galaxy S. Enako število glasov sta skupaj prejela HTC Desire (23 %) in HTC Desire HD (16 %), ostali modeli pa so krepko zaostali za zmagovalno trojico.

  Izbor slovenskega Android telefona leta 2011

  Pri izboru najbolj priljubljenih znamk pa je prepričljivo zmagal HTC s 54 % glasov, Samsung se je uvrstil na drugo mesto s 36 % glasov. Jasno je torej, katera proizvajalca krojita trg Android telefonov pri nas :)

  HTC logo

  Če te zanimajo še druge značilnosti slovenskih Android uporabnikov, najdeš podrobnejše rezultate ankete na strani Slo-Android.si.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1027
24. september 2013
Kaj slovenski uporabniki menimo o Android telefonih? [Raziskava]
Novice
Android