• /PublishingImages/AndroLib.png

  Kako do informacij o aplikacijah za Androida

  24. september 2013 - Tehnik

  Pri iskanju informacij po spletu pogosto obvelja pravilo, da se je najprej pametno odpraviti na uradne strani. Pri Androidu to žal ne drži, saj spletna stran Android Market nima iskalnika (da, spletna stran Googlovega operacijskega sistema nima iskalnika; kovačeva kobila in to). Na strani sicer najdemo izpostavljene aplikacije in igre, tako brezplačne kot tudi plačljive, s kratkim opisom in zaslonsko sliko, ne pa prav veliko več. Seveda pa se je Androidov "trg" odzval kot vsak pravi trg in poskrbel za ponudbo, kjer je obstajalo povpraševanje. Sledi seznam spletnih strani in aplikacij, ki omogočajo preprostejši in hitrejši dostop do aplikacij in podatkov o njih (da ne bo pomote, aplikacije za Android lahko iščemo tudi na Android Marketu na mobitelu, to besedilo pa je posvečeno spletnim rešitvam).

  AppBrain

  AppBrain je ena bolj uporabnih rešitev na seznamu, ki sestoji iz aplikacije za mobitel in pripadajoče spletne strani, pri čemer se je treba v obe prijaviti z uporabniškim imenom in geslom za Gmail. Stran vsebuje kratke opise aplikacij s komentarji in ocenami ter zaslonske slike. Iskanje na strani je preprosto, ko izbrane aplikacije dodaš v svoj račun, pa zgolj poženeš aplikacijo na mobitelu. Tam izbereš Sync&Install in aplikacije se ti namestijo na mobitel. No, pod pogojem, da so na voljo za tvojo različico operacijskega sistema, sicer ti AppBrain sporoči, da aplikacije ni. Glavna prednost AppBraina je možnost nameščanja več aplikacij naenkrat.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Ne
  Opisi: Android Market

  AndroLib

  Spletna stran AndroLib je prav tako dober vir za iskanje aplikacij in drugih podatkov o Androidu, saj lahko obiščeš tudi forum ali si ogledaš statistiko povezano z Android Marketom. Stran ima iskalnik, aplikacije so razvrščene po kategorijah, na voljo so kratki komentarji uporabnikov, ocene in zaslonske slike, včasih tudi video predstavitve. Pomanjkljiv je le opis aplikacije, ki je vzet kar iz Android Marketa. Nameščanje je olajšano s pomočjo QR kod, saj QR kodo le posnameš s fotoaparatom mobitela (natančneje s katero izmed aplikacij za prepoznavo QR kod) in že si lahko aplikacijo naložiš z Android Marketa.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Da
  Opisi: Android Market

  Android Zoom

  Tudi ta stran ponudi le opise razvijalcev in se ne razlikuje bistveno od AndroLiba: iskalnik in razvrstitev po kategorijah, komentarji uporabnikov, QR kode za prenos aplikacije, izpostavljene so tudi podobne aplikacije in druge aplikacije razvijalca.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Da
  Opisi: Android Market

  AppStore HQ

  Tudi AppStore HQ ponudi enake vsebine kot Android Zoom in AndroLib, prekaša pa jih z zbirko povezav do zapisov o posamezni aplikaciji, ki jih najdemo na Twitterju ali na drugih tehnoloških straneh.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Da
  Opisi: Android Market

  AndBOT

  AndBOT se od ostalih strani razlikuje po bolj čistem in prijaznem uporabniškem vmesniku strani. Tako kot ostali pa ponuja opise aplikacij iz Android Marketa, komentarje uporabnikov in QR kode za preprostejšo namestitev.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Da
  Opisi: Android Market

  AndroidTapp

  AndroidTapp sicer ni zbirka vseh aplikacij z Android Marketa, ima pa zato podrobnejše opise s povezavami na članke, kjer so aplikacije omenjene, ponekod pa tudi video predstavitve. Tako je AndroidTapp vsekakor dober naslov za iskanje informacij o novih aplikacijah, ki jih še ne poznaš.

  Iskalnik: Da
  QR kode: Da
  Opisi: AndroidTapp

  AppAware

  Prav, zdaj veš kako priti do aplikacij in kakšna mnenja so napisali uporabniki po forumih. AppAware teh informacij ne ponuja, zato pa zbira informacije o tem, če uporabniki aplikacije dejansko uporabljajo, ali jih ob prvi priložnosti zbrišejo. Te informacije prikaže v priročnih grafih, med drugim pa ponuja tudi informacije o aplikacijah, ki so bile nazadnje naložene ali izbrisane v tvoji neposredni  okolici. Seveda AppAware zbira zgolj podatke o uporabnikih, ki imajo naloženo aplikacijo, vsi podatki, ki jih tvoj mobitel pošlje AppAwaru pa so anonimni, razen, če si ustvariš profil.

  Če smo kakšen vir, ki ga uporabljaš, izpustili, ga zapiši v komentarje.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1361
24. september 2013
Kako do informacij o aplikacijah za Androida
Novice
Android