• /PublishingImages/Samsung-Omnia-Pro.jpg

  Kako izbrati pravega

  24. september 2013 - Tehnik

  kateri telefon je primeren za vas

  Izbira mobitelov je vedno večja, a kako v množici izbrati pravega? Pred končno odločitvijo je dobro premisliti kaj vse želimo z mobitelom početi, saj je na koncu izbira odvisna od nas samih in naših želja. Nekateri mobitel uporabljajo zgolj za telefoniranje in SMS-anje, drugi želijo mobitel, ki bo hkrati tudi dober glasbeni predvajalnik, tretji pa z mobitelom želijo početi vse, kar jim omogoča sodobna tehnologija. V nadaljevanju smo zbrali nekaj osnovnih nasvetov, ki ti bodo pomagali pri izbiri. Ko izbor skrčiš na le peščico mobitelov, jih lahko na naši spletni strani v izbirniku mobitelov tudi primerjaš po tri naenkrat, le dodaj jih v ožji izbor.

  Videz

  Četudi nas je mobitel na prvi pogled očaral, je smiselno preveriti osnovne lastnosti, kot sta zdržljivost baterije in velikost zaslona, pred nakupom pa si mobitel ogledati še v živo. Ožji izbor glede na obliko (drsni, klasični, preklopni in na dotik) lahko predhodno narediš kar v izbirniku mobitelov. Večina uporabnikov prisega na posameznega proizvajalca in tudi v tem primeru si izbiro lahko olajšaš v izbirniku mobitelov, saj lahko mobitele razvrstiš tudi po proizvajalcu.

  Večpredstavnost

  Če mobitela ne uporabljaš le za telefoniranje, ampak je pogosto tudi predvajalnik glasbe ali z njim veliko fotografiraš, potem ti osnovne informacije ne povedo dovolj. Za mobilne fotografe smo v kategoriji Hudi fotoaparati že izbrali mobitele s fotoaparati z ločljivostjo 5 milijonov slikovnih točk in več. Ločljivost sicer ni edina zadeva, ki vpliva na kakovost fotografij, vendar je dober pokazatelj, ko iščeš mobitel, ki bo pogosto nadomestil fotoaparat. Podobno velja za video. Preveri podatek o ločljivosti video posnetkov in ne pozabi, da je pri ogledovanju videa pomembna tudi velikost zaslona. Nekateri proizvajalci ponujajo posebno linijo glasbenih mobitelov, pri iskanju pravega preveri priložene slušalke, velikost pomnilnika, da boš na mobitel lahko shranil dovolj glasbe, ali pa možnost razširitve pomnilnika ter seveda programsko opremo za upravljanje z glasbo.

  Pisarna v malem

  Če želiš biti nepretrgano povezan tudi izven pisarne, se osredotoči na mobitele s podporo za potisno e-pošto. Mnogi prisegajo na BlackBerryje, ki so prvi uvedli to storitev, a v zadnjih letih so se uveljavili tudi mobiteli z neposredno podporo za povezavo v službeni poštni strežnik (Mail for Exchange), še večji nabor mobitelov pa podpira Mobitelovo lastno storitev Integral. Za poslovno rabo je ključnega pomena tudi pregledovalnik priponk v pošti, predvsem Wordovih in Excelovih dokumentov in PDF-jev. Tega vključuje večina tovrstnih mobitelov, vendar se pred nakupom vseeno prepričaj. Pri pogosti korespondenci je celotna tipkovnica QWERTY (oz. QWERTZ) lahko izjemno koristna, saj omogoča hitrejše in preprostejše tipkanje. Seveda je videz takšnega mobitela stvar okusa posameznika, a vse pogosteje ti mobiteli ne pristanejo zgolj v žepih poslovnežev, temveč tudi pri najstnikih, ki pišejo veliko SMS-ov ali klepetajo prek programov za takojšnje sporočanje kot sta MSN Messenger in GoogleTalk.

  Velike tipke

  V kategoriji Velike tipke smo izbrali mobitele za tiste, ki uporabljajo mobitel zgolj za telefoniranje in pisanje SMS-ov, ali iščejo mobitel, ki je enostaven za uporabo.

  Precej podatkov o mobitelih najdeš že na naši spletni strani, kjer si lahko narediš ožji izbor tudi glede na ceno in ugodnosti, ki jih ponuja tvoj paket, seveda pa priporočamo tudi obisk naših prodajnih mest, kjer ti bodo svetovalci z veseljem pomagali izbrati pravega.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1268
24. september 2013
Kako izbrati pravega
Novice