• /PublishingImages/Samsung_Galaxy_S3-design.jpg

  Kako je Samsung oblikoval novi Galaxy S III?

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Samsung svoj najzmogljivejši Android telefon Galaxy S III že od vsega začetka predstavlja kot napravo, ki je bila oblikovana z navdihom narave. Naravni zvoki in oblike odlikujejo tudi novo podobo uporabniškega vmesnika TouchWiz Nature UX, v novem videu pa Samsung še podrobneje predstavlja oblikovno zgodbo telefona.

  Oblikovanje telefona Samsung Galaxy S III

  Galaxy S III nedvomno predstavlja novo smer v Samsungovi uporabniški izkušnji in produktnem oblikovanju, zato ni presenetljivo, da so odzivi mešani. Nekateri se z novo obliko nikakor ne morejo sprijazniti, obstajajo celo teorije zarote, da so telefon oblikovali odvetniki, ki se želijo izogniti nadaljnjim obtožbami s strani Appla o podobnosti s telefonom iPhone. Vsekakor ima novi Galaxy S III obliko, ki te ne pusti hladno. Meni osebno se je po par dnevih testiranja kar prikupila.

  No, ne glede na to, kakšno je tvoje mnenje o novih oblikovalskih smernicah, si lahko v novem Samsungovem videu ogledaš, kaj vse se skriva za novo podobo tega priljubljenega telefona. Izveš lahko med drugim, da so za doseg želenih rezultatov Samsungovi mojstri razvili nove tehnike proizvodnje, npr. poseben način ustvarjanja za las tankih črtic na pokrovčku za baterijo, ki ima skupno pet različnih nivojev premazov. Pot do končnega rezultata je bila tlakovana z množico različnih prototipov, navdih zanje pa so oblikovalci iskali kar med popotovanji po svetu.

  Snemanje zvokov za nov uporabniški vmesnik je prav tako predstavljal svojevrsten izziv. Nature UX, Samsungova nova preobleka za Android, se od drugih loči po pestrem naboru naravnih zvokov. Pri igranju z različnimi tekočinami je, zanimivo, zvok kapljice vode najbolje predstavil pomarančni sok, v ožjem izboru so sicer bili tudi zvoki kapljanja mleka in jogurta.

  Oblikovalci uporabniškega vmesnika so poleg tega poskušali najti čim bolj naravne geste za interakcijo s telefonom, kar je pripeljalo do zaslona, ki se ne ugasne, dokler ga gledamo (funkcija Smart Stay) in drugih funkcij, ki jih odkrivamo s postopno uporabo telefona. Posebno pozornost so namenili tudi zaslonu za odklepanje telefona, ki ga na telefonih najpogosteje vidimo. Pri interakciji s tem zaslonom so poskušali ustvariti prijetne spomine, ki bi spominjali na občutek lahkega vetra pri vožnji s kolesom, namakanja nog v reko in drugih bližnjih srečanja z naravo. Ni čudno, da je bilo celo mojemu mačku všeč odklepanje telefona!

  Vse skupaj Samsungovi oblikovalci predstavljajo kot nov začetek za Samsungove pametne telefone, zato lahko pričakujemo, da bomo podobne oblike in pristope še naprej videvali na prihodnjih modelih. Morda že na novem Galaxy Note, katerega najavo pričakujemo naslednji teden, v sredo, 29. avgusta. Ali je Samsungu uspelo vse te elemente spraviti v telefon se lahko najbolje sam/a prepričaš, ko dobiš Galaxy S III v roke. Vsekakor pa se mi zdi pohvalno, da so končno našli bolj unikaten oblikovni jezik za svoje telefone, s čemer se bodo lažje ločili od konkurence.

  Vir: Android Central

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
396
24. september 2013
Kako je Samsung oblikoval novi Galaxy S III?
Novice
Android