• /PublishingImages/Facebook-stickers-app.jpg

  Kako v Facebook sporočila preko mobitela dodati zabavne sličice? [Android, iOS]

  24. september 2013 - Alja Isaković

  Od predstavitve Facebook Home, ki Facebook postavi v središče izbranih Android mobitelov, smo mobilni uporabniki dobili kar nekaj zanimivih novosti. Med najbolj inovativnimi so gotovo Chat Heads, ki omogočajo enostavno preklapljanje med zasebnimi pogovori. Med najbolj zabavnimi novostmi pa nalepke, ki jih lahko prijateljem po sporočilih zaenkrat pošiljamo iz iPhone in Android Facebook aplikacije.

  Nalepke ("Stickers") so se najprej zelo diskretno pojavile v Facebook aplikaciji za iPhone. Te dni pa so končno svojo mesto dobile še v aplikaciji Facebook Messenger tako za iPhone kot za Android. Pošiljanje nalepk je povsem enostavno. Ne desni strani polja za vnos besedila sedaj najdeš ikono smeškota. Ko jo izbereš, tipkovnico nadomesti pestra zbirka nalepk. Z izborom posamezne sličice, se le-ta takoj prenese sogovorniku. Če ne želiš poslati nobene nalepke, še enkrat klikni na smeškota zraven gumba Send, da se ti ponovno prikaže tipkovnica.

  Dodatne zbirke nalepk lahko preneseš z dotikom na ikono košarice, ki je vidna v spodnji vrstici predala z nalepkami. Zaenkrat so vse zbirke brezplačne, verjetno pa ni daleč prihodnost, ko bo potrebno za posebne zbirke nalepk plačevati ali ko bodo podjetja Facebooku plačala za vključitev promocijskih nalepk za filme ali druge produkte.

  Kljub temu, da lahko nalepke zaenkrat pošiljamo le iz določenih mobilnih aplikacij, jih lahko prejemniki občudujejo na katerikoli napravi, tudi v navadnem brskalniku na svojem računalniku. V osnovi so namreč Facebook nalepke le sličice, za katere nam mobilna aplikacija ponuja hitre bližnjice za pošiljanje. Zelo hitro se je že pojavil dodatek ChatStickers za brskalnika Chrome in Firefox, ki omogoča pošiljanje Facebook nalepk na manj mobilnih napravah. Verjetno bi sicer Facebook sčasoma to možnost ponudil tudi preko spletne strani, kjer že imamo na voljo preproste smeškote.

  Za konec velja še omeniti, da nalepke niso ravno izvirna Facebookova pogruntavščina. Gre v osnovi za večje emoji znake, ki so izjemno priljubljeni predvsem z azijskih državah. Zato nekateri že ugibajo, ali je Facebook nalepke dodal zato, da bi bil bolj zanimiv za 153 milijonov azijskih uporabnikov. Ponuja jih recimo na japonskem izjemno uspešna aplikacija LINE ter vrsta drugih aplikacij za izmenjavo sporočil aplikacija, kot denimo Path. In skoraj vsem tem aplikacij je skupno to, da originalne nalepke za njih predstavljajo dodaten vir dohodkov. No, na srečo Facebook ponuja kar nekaj izjemno zabavnih in simpatičnih nalepk kar zastonj. Si jih že poskusil/a?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
510
24. september 2013
Kako v Facebook sporočila preko mobitela dodati zabavne sličice? [Android, iOS]
Aplikacije
Android, iOS