• /PublishingImages/robdef7.png

  Katere Android aplikacije si naj namestim najprej?

  24. september 2013 - Jan Ferme

  Opažam, da se veliko novih Android uporabnikov srečuje s tem vprašanjem. Prijatelji, ki se odločijo za nakup Android mobitela, me že v parih urah po nakupu takoj pokličejo in prosijo za seznam uporabnih Android aplikacij. Zakaj jih ne bi delil še s tabo, novopečeni Android uporabnik? Naslednji seznam aplikacij je moja osebna izbira in ni nujno, da mu slediš do potankosti, če pa si že izkušen Android uporabnik, te pa z veseljem vabim, da dodaš svoj seznam v komentarje. Seznam bom razdelil po sklopih, da bo bolj jasen.

  Socialna omrežja

  Facebook for Android

  Facebook aplikacija je bila pred kratkim nadgrajena in s tem precej izboljšana. Ima manj funkcij kot npr., Facebook za iPhone, vendar še zmeraj služi namenu. Ponavadi že pride nameščena skupaj z Android mobitelom, če pa je nimaš, poskeniraj spodnjo kodo in si jo namesti:

  Twitter for Android

  O Twitterju za Android sem napisal že kar dosti, zato predlagam, da klikneš naslov in si prebereš več. Osebno mi je trenutno najboljši Twitter klient za Android, so pa seveda na voljo še drugi kot je Twidroyd, Seesmic, Tweetdeck (beta), ...

  Foursquare

  K sreči obstaja aplikacija Foursquare tudi za Android platformo in tako nam ni treba skrbeti, da naši prijatelji ne bi vedeli kje se trenutno nahajamo. Klikni na ime aplikacije in si preberi obširen članek.

  Google aplikacije

  Google Sky Map

  Za geekovsko romantiko pod zvezdami priporočam odlično aplikacijo, ki vam s pomočjo mobitelovega GPS-a natančno pokaže, katera ozvezdja in planeti se bohotijo nad vami.

  Google Translate

  S to aplikacijo lahko enostavno prevedete tekst iz vam neznanega jezika v domači ali bolj znani jezik. Ker dejanski prevod iz npr., nemščine v slovenščino še precej šepa, predlagam prevod iz nemščine v angleščino.

  Slovenske aplikacije

  Odpiralni časi

  Večini poznana aplikacija Odpiralni časi je odlična, ko si v dilemi ali je določena trgovina/lekarna/pošta še sploh odprta. Razvijalci aplikacije so pred kratkim zmagali na tudi Android natečaju za najboljšo slovensko aplikacijo.

  Trola

  Aplikacija Trola je točno to, kar pričakuješ od imena. Enostavno ti prikaže, kdaj pride naslednja trola na postajo, kjer čakaš. Všeč mi je funkcija iskanja najbližjih LPP avtobusnih postaj.

  Aplikacije za lažje upravljanje telefona

  AppMonster

  Odlična aplikacija za lažje urejanje nameščenih aplikacij na mobitelu. Omogoča ti backup obstoječih aplikacij na SD kartico in nameščanje novih kar iz SD kartice. Nujna aplikacija za vse, ki se jim ne da vsakič na novo nameščati aplikacij iz Marketa.

  Barcode Scanner

  Osnovna aplikacija za skeniranje kod, ki jih vidiš povsod na tej strani. S to aplikacijo ti ni treba pisati imena programov v Marketu, temveč kar enostavno poskeniraš dano kodo in ti ponudi povezavo do Marketa.V bistvu moraš v Market vpisati samo ime te aplikacije.

  Battery Status - free

  Odličen widget za namizje, ki kaže, koliko baterije ti je še preostalo. Prav tako ti ponudi še statistiko uporabe baterije ipd.

  Ringdroid

  Z aplikacijo Ringdroid si lahko popolnoma enostavno urediš zvonenje iz katere koli MP3 datoteke na SD kartici. Izrežeš izsek in shraniš kot zvonenje. Uporaba je res preprosta in intuitivna.

  SwiFTP

  S to aplikacijo lahko preko FTP protokola in preko WiFi ali 3G povezave enostavno preneseš datoteke na SD kartico mobitela ne da bi uporabil kabel. Seveda se priporoča prenos prek WiFi povezave, ker je veliko hitrejši.

  TasKiller

  Kakšen program se včasih enostavno obesi. Lahko, da zaradi pomanjkanja delovnega pomnilnika ali pa ima sam program kakšnega hrošča. S TasKillerjem ga enostavno na silo ugasneš. Pretirana uporaba ni priporočljiva, saj so posamezni programi med sabo povezani v procesih.

  Aplikacije za zapiske

  3banana notes

  Z aplikacijo 3banana notes si enostavno zapišeš trenutne misli in celo lahko aplikacijo zaščitiš s 4 mestno kodo. Omogoča tudi sinhronizacijo z Gmail računom, tako da svojih zapiskov nikoli ne izgubiš.

  Shazam

  Zagotovo se ti je že zgodilo, da si poslušal pesem na radiu in nisi vedel ne naslova, ne izvajalca pesmi. S Shazamom približaš mobitel k zvočniku in nato aplikacija pošlje del pesmi na Shazam serverje, ki ti vrnejo informacijo o iskani pesmi. Seveda se ti te informacije lokalno shranjujejo na mobitelu in imaš tako lep spisek vseh iskanih pesmi.

  Igre

  Paper Toss

  Uporabnikom iNaprav bo ta igra poznana, saj so jo izdelovalci prenesli tudi na Android platformo. Cilj igre je zadeti čim več papirčkov s pomočjo ventilatorjev v koš pred tabo.

  Robo Defense FREE

  V tej igri je cilj uničiti sovražnike s stolpi, ki jih postavimo ob njihovi poti. Te stolpe lahko tudi nadgrajujemo, saj z višjimi stopnjami sovražniki postanejo zmeraj bolj odporni na naše izstrelke.

  Bonsai Blast

  V tej igri streljate skupine žogic iste barve v skupinah po 3 in več. Je resnično zasvojljiva igra in predlagam, da je ne igrate pred spanjem.

  Mislim, da ti bo ta seznam aplikacij zdaj pomagal, da boš lažje "zaživel/a" s svojim novim Android mobitelom. Če pa najdeš kakšno uporabno aplikacijo, ki je nisem omenil, jo pa le zapiši pod komentarje!

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
651
24. september 2013
Katere Android aplikacije si naj namestim najprej?
Aplikacije
Android