• /PublishingImages/trio.png

  Katere dodatke za telefone imamo najraje?

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Na trgu je vse več dodatkov, s katerimi lahko svoje mobilne telefone zaščitimo, polepšamo ali jim povečamo uporabnost v različnih okoliščinah. Nova raziskava kaže na to, da dodatkom namenjamo vse več denarja. Najbolj priljubljeni so ovitki za telefone, pri katerih cenimo predvsem kakovostno zaščito. Uganeš, kateri je drugi najbolj priljubljen dodatek?

  CalypsoCase trio

  CalypsoCase: primer kakovostnega ovitka za telefon, plod domačega znanja

  Kakovostnim ovitkom namenimo največ denarja

  Raziskava, ki jo je med ameriškimi potrošniki izvedlo podjetje NPD Group, je pokazala, da so se prihodki od dodatkov za mobilne telefone z ZDA povečali za kar 32 % v primerjavi z istim obdobjem lani. Največ denarja so lastniki mobilnih telefonov namenili ovitkom, kar 69 % več kot lani. V prvi polovici letošnjega leta so torej ovitki pobrali kar 36 % vseh dohodkov od mobilnih dodatkov.
  Deleži dodatkov za mobilne telefone glede na 6-mesečno porabo

  Vir: NPD Group, avgust 2012

  Pri tem je zanimivo, da je za 25 % zrasla tudi povprečna cena ovitkov za telefone. Upajmo, da predvsem na račun večje izbire kakovostnih ovitkov kot pa bolj oderuških cen. Anketirani kupci ovitkov so namreč ravno kakovost označili kot glavno prioriteto pri nakupu tovrstnih dodatkov. 86 % kupcev je med najpomembnejše faktorje pri nakupu ovitka uvrstilo zaščito in trpežnost, 73 % kakovost materialov, 66 % kupcev pa išče ovitke, ki niso preveč zajetni. Videz in nizko ceno je, zanimivo, kot odločilni faktor izbrala manj kot polovica kupcev, manj kot četrtini pa je pomembna priznana znamka ovitka.

  Pogosto kupimo tudi dodatne slušalke

  Dokaj blizu po priljubljenosti (vsaj glede na porabo) so med dodatki za telefone tudi stereo slušalke z mikrofoni, ki so v prvi polovici letošnjega leta pobrale 34 % prihodkov od dodatkov. Zanimiv podatek glede na to, da ima večina najbolj priljubljenih telefonov tovrstne slušalke že priložene. Očitno s slušalkami proizvajalcev nismo najbolj zadovoljni in zato pogosto posegamo po bolj kakovostnih alternativah. Sicer pa so tudi prihodki od prodaje slušalk v primerjavi z lani zrasli za 67 %.

  Slušalke Jabra Active iz Mobitelove E-trgovine

  Jabra Active: slušalke za športne navdušence

  Preostalih 30 % prihodkov za mobilne dodatke so ameriški potrošniki namenili baterijam in polnilcem, kompletom za prostoročno telefoniranje, raznim zaščitam za zaslon ter drugim dodatkom. Mimogrede, dodatke različnih vrst (in še marsikaj drugega) najdeš tudi v Mobitelovi E-trgovini.

  Katere dodatke pa ti najpogosteje uporabljaš za svoj telefon?

  Vir: Business Insider, NPD Group

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
395
24. september 2013
Katere dodatke za telefone imamo najraje?
Novice