• /PublishingImages/grabbity-banner.jpg

  Katere so bile najboljše aplikacije na MWC 2013?

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Na Tehniku smo si že pogledali najbolj zanimive mobitele in tablice iz letošnjega Mobile World Congress v Barceloni. Seveda pa sodobne mobilne naprave še bolj pametne naredi pravi izbor aplikacij, zato si poglejmo še, katere aplikacije so bile po mnenju strokovnjakov izbrane za najboljše.

  Global Mobile Awards 2012

  Tudi letos je združenje GSMA podelilo nagrade Global Mobile Awards najbolj kreativnim in inovativnim produktom ter storitvam v mobilni industriji. Na področju proizvajalcev je bil letos še bolj v ospredju Samsung, ki si je med drugim prislužil naziv mobilnega proizvajalca leta, z Galaxy S III pobral nagrado za najboljši pametni telefon ter s pametnim fotoaparatom Galaxy Camera osvojil naziv najboljše mobilno podprte elektronske naprave.

  Na lanskem izboru so si naziv najboljše aplikacije za potrošnike prislužili jezni ptiči, tokrat pa si je nagrado prislužil Facebook. Aplikacije, ki jo ima večina izmed nas na svojem mobitelu, verjetno ni potrebno posebej predstavljati. V preteklem letu je bila aplikacija Facebook nedvomno deležna vrste izboljšav, ki so aplikacijo naredile še bolj prijetno za uporabo in dokazale, da se Facebook vse bolj dojema kot mobilno podjetje.

  Naziv najboljše poslovne aplikacije je tokrat šel v roke ustvarjalcem aplikacije Evernote, ki je prav tako dobro znana storitev za ustvarjanje beležk različnih oblik. V zadnjem letu so svojo ponudbo razširili še na posebne pakete za podjetja, kar verjetno razloži zmago v tej kategoriji.

  Poleg tega je strokovna komisija podelila še laskavi naziv skupno najboljše aplikacije, ki ga bo domov odpeljala aplikacije Waze. Vse bolj priljubljena aplikacija za navigacijo prometne podatke pridobiva iz množice uporabnikov aplikacije. Aplikacija je brezplačno na voljo za Android in iOS.

  Nagrado za najbolj inovativno aplikacijo, ki je lani šla v roki SwiftKey, inovativni tipkovnici za Android, je letos dobila v naših krajih praktično neznana aplikacija Chok! Chok! Chok! Gre za marketinško aplikacijo iz Hong Konga, ki je uporabnikom ob tresenju mobitela ob predvajanju določene reklame vsak dan ob 22ih omogočala osvajanje različnih ugodnosti in nagrad. Več o aplikaciji in uspehu celotne kampanje si lahko ogledaš v spodnjem videu.

  Mobile Premier Awards 2013

  Tudi letos so bili v okviru MWC razglašeni zmagovalci Mobile Premier Awards, za katere se potegujejo manj uveljavljeni razvijalci in aplikacije po celem svetu v okviru dogodkov AppCircus.

  Glavno nagrado si je prislužila aplikacija Atooma, s katero mobitel izvede izbrano akcijo, ko so izpolnjeni določeni pogoji. Npr. mobitel lahko izklopi možnost podatkovnega prenosa, ko je baterija pod določenim pragom. Atooma ni prva aplikacije te vrste (najbolj znana spletna alternativa je stran IFTTT), je pa vsekakor ena izmed bolj prijetnih za uporabo. Atooma je za Android uporabnike brezplačno na voljo v aplikacijski trgovini Google Play.Nagrado publike si je tokrat prislužila simpatična igrica Grabbity. V igrici z obračanjem naprave za 360 stopinj simpatičnim likom pomagam preživeti zabavne nivoje v različnih sobah. Aplikacija je brezplačno na voljo v App Store za iOS naprave.

  Posebna Ring Master nagrada pa je šla v roke razvijalcem aplikacije Denare. Aplikacija je namenjena mladim in manj mladim uporabnikom, ki bi radi urejali in obvladovali svoje osebne finance na zabaven način. Aplikacija je brezplačno na voljo za Windows (Phone) 8 uporabnike, kmalu pa naj bi bila na voljo še za Android in iOS.

  [vimeo width=600 height=338]http://vimeo.com/59431023[/vimeo]

  Na spletni strani MPA si lahko ogledaš še preostale aplikacije, ki so letos prišle v ožji izbor.

  Kateri aplikaciji pa bi ti podelil/a nagrado najboljše za preteklo leto?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
476
24. september 2013
Katere so bile najboljše aplikacije na MWC 2013?
Aplikacije