• /PublishingImages/Evernote_AndroidApp_Screenshot.jpg

  Kdor piše, ne pozabi ali 5 aplikacij za zapiske in opravila [Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Sestanki, nakupi, dobre restavracije, super knjiga, recept, filmi, ki jih ne smeš zamuditi ... Ja, težko je slediti vsemu, zato v nadaljevanju več o aplikacijah, ki pripomorejo k boljši organiziranosti. Tokrat smo podrobneje pogledali 5 brezplačnih aplikacij za Androida.

  3banana Notes

  Platforma: Android, iOS
  Razvijalec: Snaptic

  V aplikacijo se lahko vpišeš kar s podatki za svoj uporabniški račun pri Googlu, k zapiskom lahko dodaš fotografijo, za pomembne zapiske nastaviš opozorilo, ali pa jih deliš z drugimi prek SMS-a, e-pošte, FB-ja, Twitterja ... Zapiske lahko tudi sinhroniziraš s spletno storitvijo Snaptic, če imaš na mobitelu nameščeno aplikacijo NE GDocs, pa jih lahko shraniš tudi v Google docs. Na voljo imaš še widget (vtičnik) za hiter dostop, zapiske pa lahko izvoziš na kartico SD, ali jih od tam tudi uvoziš.

  Uporaba aplikacije je preprosta, sinhronizacija hitra, če želiš, pa lahko podatke sinhroniziraš tudi zgolj prek WLAN-a.

  Ocena:
  Android Tapp: 3,6 / 5
  AndroLib: 4,37 / 5
  Aplikacija 3banana Notes je na voljo na Android Marketu, naložiš si jo lahko tudi s pomočjo QR kode.

  Evernote

  Platforma: Android, iOS, BlackBerry in Windows Mobile
  Razvijalec: Evernote Corp.

  Za uporabo aplikacije si je potrebno ustvariti uporabniški račun za spletno storitev Evernote, s katero se aplikacija tudi sinhronizira. Ustvariš lahko zvočni zapis, tekstovni, fotografijo, ali dodaš dokument, ki je shranjen na mobitelu, posamezen zapis pa lahko pošlješ tudi po e-pošti. Spletna storitev Evernote omogoča še cel kup dodatnih zadev, zato predlagam, da si več o tem prebereš tukaj.

  Evernote je zasnovan za uporabo v kombinaciji z aplikacijo na računalniku in dodatkom za brskalnik, podatki so shranjeni v oblaku, zato pri mobilni aplikaciji potrebuješ dostop do interneta. Aplikacija med drugim omogoča OCR, torej tekst prepozna tudi na fotografijah in ga vključi v iskanje.

  Ocena:
  Android Tapp: 3,55 / 5

  AndroLib: 3,90 / 5

  Aplikacija Evernote je na voljo na Android Marketu, naložiš si jo lahko tudi s pomočjo QR kode.

  Astrid

  Platforma: Android
  Razvijalec: Todoroo

  Astrid je namenjena ustvarjanju seznamov opravil, opravila v aplikaciji lahko dodamo v koledar, določimo roke in opozorila. Če uporabljaš Gmail, lahko Astrid sinhroniziraš s storitvijo Remember The Milk (mobilna različica te aplikacije je na voljo le za plačljivo verzijo pro, lahko pa aplikacijo 15 dni brezplačno preizkušaš), ki jo lahko namestiš v svoj Gmail. Napotke najdeš tukaj. Vsa opravila boš tako imel/a na mobitelu, saj sinhronizacija poteka tudi v drugo smer, in pa v svojem Gmailu.

  Uporaba aplikacije je preprosta, ko je opravilo končano in v aplikaciji to označimo, se opravilo izbriše šele, ko aplikacijo zapremo, zato le težko pride do nezaželenih izbrisov.

  Ocena:
  Android Tapp: 4,39 / 5

  AndroLib: 4,53 / 5

  Aplikacija Astrid je na voljo na Android Marketu, naložiš si jo lahko tudi s pomočjo QR kode.

  AK Notepad

  Platforma: Android
  Razvijalec: Snaptic

  Preprosta aplikacija za zapiske, ki omogoča pošiljanje zapiskov prek e-pošte, SMS-a, prenos v podobne aplikacije, zapiske pa lahko tudi deliš s prijatelji ali sodelavci prek FB-ja, Twitterja, itd. Sinhronizacija s spletno storitvijo Snaptic omogoča dostop do zapiskov na več napravah, če želiš uporabljati le aplikacijo, pa ne potrebuješ uporabniškega računa za prej omenjeno storitev.

  AK Notepad je preprost za uporabo, omogoča izvoz zapiskov na kartico SD, prav tako uvoz iz kartice, nastavitev opozoril, pomembne zapiske pa lahko shraniš kar na domači zaslon.

  Ocena:
  Android Tapp: 4,17 / 5

  AndroLib: 4,51 / 5

  AK Notepad je na voljo na Android Marketu, naložiš si jo lahko tudi s pomočjo QR kode.

  Note Everything in Note Everything GDocs  

  Platforma: Android Razvijalec: SoftXPerience

  S pomočjo aplikacije Note Everything lahko ustvariš besedilo, zvočni zapis ali celo kaj narišeš. Zapiske lahko deliš s prijatelji in sodelavci prek e-pošte, FB-ja, Twitterja, SMS-a in nekaterih drugih podobnih aplikacij, lahko si ustvariš bližnjico na domačem zaslonu ali zapisek sinhroniziraš z Google Docs. V brezplačni različici aplikacije ne moreš ustvariti opozorila (to omogoča plačljiva le pro različica), lahko pa zapis pošlješ v koledar, kjer je seveda mogoče nastaviti tudi opozorilo. Zapiske lahko v aplikacijo uvoziš s kartice SD, Outlooka in nekaterih drugih podobnih aplikacij, na kartico SD pa jih lahko tudi izvoziš.

  Note Everything GDocs je odličen dodatek za aplikacijo Note Everything, saj ti omogoča izvoz in uvoz zapiskov v in iz Google docs.
  Ocena:
  Android Tapp: 3,86 / 5 in np

  AndroLib: 4,51 /5 in 3,76 / 5

  Note Everything in Note Everything GDocs sta na voljo na Android Marketu, naložiš si ju lahko tudi s pomočjo QR kod.

  Zaslonske slike: AndroLib


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1394
24. september 2013
Kdor piše, ne pozabi ali 5 aplikacij za zapiske in opravila [Android]
Aplikacije
Android