• /PublishingImages/BB_Storm2.jpg

  Kmalu tudi BlackBerry tablice?

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Storm 2 zaenkrat ostaja vrhunec v BlackBerry ponudbi

  Po tem, ko je Apple z iPadom požel ogromen uspeh tako v prodajnih številkah kot zaslužku, so se zganili tudi ostali proizvajalci. Svoje tablične računalnike so tako najavili Dell, Google, Asus itd., lonček pa bo očitno pristavil tudi Research in Motion, krivec za popularne BlackBerrye.

  RIM vsaj v Združenih državah še vedno drži največji delež trga pametnih telefonov, sledita pa mu Applov iPhone in legija Googlovih androidnežev, tablični računalniki pa so za njih (no kot roko na srce za večino) novo področje. In RIM se ga loteva malo po svoje.

  Kot poroča Wall Street Journal, RIM preizkuša nov mobitel z na dotikom občutljivim zaslonom in drsno tipkovnico, na katerem bo tekel nov BlackBerry OS 6. Ta med drugim prinaša podporo večprstnim gestam in nov brskalnik, s katerim podjetje upa, da bo ugodilo vse večjim kritkam o neprijaznosti in nekonkurenčnosti trenutnega uporabniškega vmesnika.

  Poleg mobitela po neuradnih informacijah preizkušajo še tablični računalnik. Ta se presentljivo ne bo zmožen povezati v mobilna omrežja oz. se sploh obnašati kot samostojna enota, temveč naj bi bil mišljen kot dodatek za BlackBerryove mobitele, na katere se bo povezoval prek Bluetooth povezave. Podobne načrte je že imel Palm, vendar je projekt v razvojni fazi opustil, in tudi tukaj se poraja vprašanje o smiselnosti dodatnega zaslona za mobitel. Če odgovora ne bo našel RIM, ga bo povedal trg, kjer že tako poznem RIMu med eksplozijo tablic vseh proizvajalcev zanesljivo ne bo lahko.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1667
24. september 2013
Kmalu tudi BlackBerry tablice?
Novice