Mobitel – “igrača”, ki nam pomaga pri športu

Roni Kordiš 24. september 2013
/PublishingImages/tek_maraton.jpg

“Jutri pa res začnem s tekom.” Verjetno je to stavek, ki je znan vsakemu izmed nas. Ko postanejo dnevi toplejši in se dan daljša, se v nas prebudi športnik. Takrat začnemo razmišljati o rekreaciji in snujemo plane, kako se bomo letos lotili športnih podvigov – kako bomo pretekli 10 kilometrov, šli s kolesom na Vršič, vsak vikend splezali na kakšno goro, začeli z vadbo joge, začeli z dolgimi sprehodi.

Če sklepam po sebi, potem so te ideje odlične in se jih radi lotimo, ampak kaj hitro izgubimo začetni zagon in pozabimo na to, da je bila to naša želja in da nas ni nihče silil v ta dejanja. Ljudje hitro najdemo izgovore, da se nam ni treba redno ukvarjati s športom – smo preveč utrujeni, se ne počutimo dobro, boli nas glava ... Vse to so zgolj izgovori, da nam neke stvari ni treba storiti, čeprav smo se zanjo odločili sami.

Ampak obstaja rešitev, s katero se da vse to premagati – vaš mobitel.

Moški smo znani po tem, da potrebujemo “igrače”, s katerimi se dokazujemo pred ostalimi. Če imamo mobitel in nanj nameščeno aplikacijo, ki s pomočjo GPS-a meri našo hitrost in pot, ki smo jo pretekli ali prekolesarili, lahko z dobrimi rezultati marsikoga fasciniramo in pokažemo, kako dobri smo v športu. Za veliko ljudi je to tudi motivator, ki nam pomaga pri tem, da se “brcnemo v rit” in da dejansko začnemo s športnimi aktivnostmi. Ker nas aplikacija sama opominja in nam prikazuje podatke o tem, koliko smo že pretekli ali prekolesarili, predvsem pa lahko virtualno tekmujemo s prijatelji, nam je to velikokrat vodilo, ki nas tudi v malce slabšem vremenu spravi na noge.

Vsaj zase lahko mirno trdim, da se mi samemu ne da teči – če imam koga ob sebi, pa se jezim nad njegovim tempom. Vendar pa, ko mi moj mobitel z nameščeno aplikacijo govori in me vzpodbuja pri mojem športnem udejstvovanju, je vse skupaj precej lažje. Priznam, velikokrat je to zame edino gonilo, ko bi veliko raje sedel doma pred računalnikom ali televizijo. Vendar, ko odtečem ali odkolesarim svoje, potem sem vseeno povsem drugačne volje, kot pa če dan vržem stran ali pa ga preživim pred televizorjem.

Vendar mobitel ni koristen samo za športne aktivnosti, ampak tudi za drugačna udejstvovanja. Pri ženskah je lahko aplikacija za jogo na mobitelu tista, ki ji prikazuje vaje, predvsem pa jo opominja na to, da je spet čas za aktivnost in da mora čas aktivnosti podaljšati. Prav tako pridejo namenske aplikacije prav, če želimo spremljati naše prehranske navade, ki gredo skupaj z zdravim življenjem in športom.

Na mojem iPhonu imam nameščenih nekaj aplikacij, s katerimi si pomagam pri športnih aktivnostih:

Pa srečno pri vaših športnih aktivnostih!

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1161
17. marec 2014
Mobitel – “igrača”, ki nam pomaga pri športu
Android, iOS