• /PublishingImages/liveview-navodila.jpg

  LiveView - Tvoje okno v svet

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Danes sem v roke dobil prav poseben gadget, Sony Ericsson LiveView. Ne gre za mobitel, temveč za podaljšek zaslona, oziroma kot pravi Sony Ericsson, okno v svet.

  Na 1,3 palčnem OLED zaslonu ločljivosti 128 x 128 pikslov se osvežujejo podatki o klicih, SMS-sporočila, Facebook, Twitter in RSS novičke, prav tako je omogočen vpogled v koledar mobitela. Seveda je potrebna sinhronizacija, ta deluje z Android napravami verzije 2.0 ali novejše, poudarek pa je na Xperia napravah. Ker sem drzen, sem ga preizkusil v kombinaciji z HTC Desire (2.2).

  LiveView, polnilec, navodila, pašček za zapestje

  Že na eni izmed prvih strani v navodilih me je pričakala qr koda, ki me je popeljala do prave aplikacije v Android Marketu. Po prenosu aplikacije sledi sinhronizacija, pred tem pa preprosto označevanje, katere stvari naj se osvežujejo. Prvič se mi je zgodilo, da so navodila vsebovala qr kodo, zato palec gor.

  qr koda v navodilih

  Sinhronizacija prek Bluetooth povezave je hitra, uporaba z dvemi gumbi in zaslonom na dotik pa zelo preprosta in teče brez miselnih naporov. Navodil skoraj nisem potreboval, čeprav Android ni moj primarni OS. Nastavil sem sinhroniziranje na 15 minut, kar je najmanjša možna vrednost.

  Vse kanale sem namenoma zasul z obvestili in čakal kaj se bo zgodilo. LiveView je zavibriral in podatki so se skopirali iz mobitela v napravo. Branje obvestil na majhnem zaslonu sploh ni moteče, čeprav moj vid tudi sicer ne trpi. Povsem nenamerno sem aktiviral še predvajanje glasbe, v tem primeru LiveView deluje kot daljinec in dobro služi svojemu namenu. Baterija zdrži vsaj 4 dni, pogojno še dlje.

  meni in branje sporočil

  Uporabnost LiveView-a vidim predvsem v tem, da si ga pripneš za srajco ali pa ga nosiš kot uro (temu je tudi namenjen priloženi pašček) in ga uporabljaš kot modni dodatek, saj ne izstopa in je videti lepo, poleg tega pa tehta le 15 gramov. Vseeno pričakuj vprašanja in občasno kakšen pogled, a v pozitivnem smislu. Prav pride še športnikom, ki ga nosijo na zapestju, brezžično povezanega z mobilno napravo.

  Več o LiveView si preberi na uradni spletni strani.

  Napravo LiveView nam je prijazno posodilo podjetje AIMHIGH plus d.o.o.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1076
24. september 2013
LiveView - Tvoje okno v svet
Novice