• /PublishingImages/LjubljanaBus-screenshots2.jpg

  Ljubljana Bus - vedno obveščen o prihodih avtobusov

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacija Ljubljana Bus - logoLjubljana Bus, tretje uvrščena aplikacija natečaja M:Windows Phone 7, bo poskrbela za to, da v Ljubljani pravočasno ujameš pravi avtobus, hitro najdeš najbližjo avtobusno postajo, po potrebi pa ti lahko olajša tudi plačevanje vozovnice.

  Aplikacija avtorja Aleša Rosine bo prišla prav tako tistim, ki se z ljubljanskimi avtobusi vozite redno, kot tistim, ki jih uporabljate le občasno. Aplikacija je namreč preprosta za uporabo in na enostaven način ponudi vse informacije, ki jih potrebujemo pri vožnji z avtobusom.

  Aplikacija Ljubljana Bus - začetni zaslon

  Začetni zaslon v aplikaciji Ljubljana Bus v temni in svetli različici (aplikacija je na voljo tudi v slovenščini)

  Pregled zemljevida in prihodov avtobusov

  Ob zagonu aplikacije imamo hiter dostop do zemljevida Ljubljane z označenimi avtobusnimi postajami ter sheme avtobusnih linij (škoda le, da na zemljevidu nimamo možnosti prikaza linij).

  Aplikacija Ljubljana Bus - zemljevid postaj in shema linij

  Zemljevid postaj in shema linij v aplikaciji Ljubljana Bus

  Z izbiro postaje na zemljevidu ali s pomočjo iskalnika lahko nato prikličemo informacije o prihodih avtobusov za to postajo (ob tem je zgoraj prikazan tudi priročen mali zemljevid), s prve strani pa lahko sprožimo tudi iskanje po imenu postaje. Vsako postajo lahko seveda dodamo tudi med priljubljene, tako da do nje hitro pridemo s premikom po začetni panorami levo, v sekciji Priljubljene.

  Aplikacija Ljubljana Bus - prihodi za postajo

  Prikaz prihodov avtobusov za izbrano postajo v aplikaciji Ljubljana Bus (temna in svetla različica, odvisno od nastavitev telefona)

  Na začetni panorami imamo nato še sekcijo Blizu mene, ki na seznamu poimensko prikaže najbližje postaje. Pri tem je škoda le, da ni posebej označena smer postaje, saj občasni uporabniki verjetno niso vajeni oznak postaj. Z nadgradnjo Mango bi bila uporabna tudi možnost prikaza posamezne postaje kot redno posodobljene ploščice (live tile) na začetnem zaslonu telefona.

  Hitro plačevanje

  V praksi se za zelo uporabno izkaže tudi možnost Plačaj z Moneto, ki je prav tako na voljo na začetnem zaslonu aplikacije. Tako lahko na avtobusu hitro uporabimo svoj telefon za nakup vozovnice v primeru, da na avtobusu ugotovimo, da nam je na vrednosti kartici Urbana zmanjkalo dobroimetja ali v primeru, da kartice Urbana nimamo, če ljubljanske avtobuse uporabljamo le ob občasnih obiskih prestolnice.

  Povzetek

  Ljubljana Bus je preprosta, a vendar v praksi zelo uporabna aplikacija. Z možnostjo hitrega plačila preko Monete bo uporabna tudi za tiste, ki ste v Ljubljani le občasno, redni uporabniki mestnega potniškega prometa pa jo boste gotovo vsakodnevno uporabljali za načrtovanje svoje poti.

  Aplikacijo Ljubljana Bus lahko brezplačno preneseš iz Windows Phone Marketplace.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1580
24. september 2013
Ljubljana Bus - vedno obveščen o prihodih avtobusov
Aplikacije
Windows Phone 7