• /PublishingImages/Lookout-AndroidApp.jpg

  Lookout za varnejšo uporabo mobitela

  24. september 2013 - Tehnik

  Kljub razširjenosti mobiteli doslej niso bili pogoste tarče hekerskih napadov. Toda s prihodom novih platform, ki jih je mogoče razširiti z aplikacijami, se je povečala tudi njihova izpostavljenost. Zato bodi pri nalaganju aplikacij pazljiv/a in ne nameščaj aplikacij iz nepreverjenih virov.

  Treba pa je razmisliti tudi o protivirusni zaščiti za naše žepne računalnike. Med zanimivejšimi možnostmi je aplikacija Lookout, ki je na voljo za mobitele Android, Blackberry in Windows Mobile. Glede na to, da Android Market uporablja odprt pristop, lahko uporabnik namreč nevede prenese tudi kakšen škodljiv program. Lookout vsako aplikacijo pred nameščanjem preveri in opozori na škodljivce, ki bi se želeli vtihotapiti na mobilni telefon.

  Pri tem uporablja podatke iz oblaka, saj na mobitelih preprosto ni dovolj prostora za celotno zbirko podatkov o vseh virusih. Aplikacija deluje popolnoma samodejno in ne zahteva uporabnikovega posredovanja. Prav tako lahko vklopimo samodejno preverjanje sistema, ki se lahko izvaja dnevno ali tedensko.

  Varnostne kopije in izgubljeni telefoni

  Že protivirusna zaščita in redno preverjanje varnosti številnim uporabnikom delata težave. Še manj vestni pa smo pri varnostnih kopijah, na katere pogosto pomislimo šele, ko je že prepozno. Lookout poskrbi tudi za to, saj vključuje možnost varnostnega kopiranja stikov, fotografij in klicev. Varnostno kopiranje je popolnoma samodejno in se shrani na spletni račun, ki ga ustvariš ob namestitvi aplikacije.

  Tretji temeljni kamen aplikacije Lookout je pomoč pri izgubljenih telefonih. Preko spletnega vmesnika lahko na zemljevidu dokaj natančno odkriješ, kje se nahaja tvoja naprava, če pa si jo le založili nekje v stanovanju, lahko sprožiš alarm in naprava minuto oddaja zelo glasen zvok. To naredi Lookout primernega tako za raztresene, ki pogosto odložijo telefon v škatlo s čevlji, kot tudi za tiste, ki imajo smolo, da telefon izgubijo na poti iz službe.

  V primeru izgube mobitela, čimprej pokliči na Mobitelov Center za pomoč naročnikom, da preprečiš morebitne zlorabe.

  Spletni vmesnik

  Aplikacija na mobitelu je izredno preprosta. Na voljo imamo tri gumbe, s katerimi preverimo stanje naprave in sprožimo varnostno kopiranje ali protivirusno preverjanje. Več funkcionalnosti pa je na voljo preko spletnega vmesnika, od kjer tudi sprožimo iskanje naprave in alarm. Ob namestitvi aplikacije si ustvarimo račun, ki ga uporabimo za prijavo na spletni vmesnik. Od tu lahko pregledujemo tudi poročila o varnostnih kopijah, shranjene informacije in stanje protivirusne zaščite.

  Spletni vmesnik je preprost za uporabo in nudi pregled nad vsemi informacijami, ki jih potrebujemo.

  Brezplačno aplikacijo, ki smo jo preizkusili na mobitelu HTC Legend, najdeš v Android Marketu, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode.

  Več o rešitvi  je na voljo na naslovu ponudnika https://www.mylookout.com/.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1442
24. september 2013
Lookout za varnejšo uporabo mobitela
Aplikacije
Android