• /PublishingImages/Markacija_04.png

  Lažji pregled informacij [M:Android aplikacije]

  24. september 2013 - Tehnik

  Spoznajte devet aplikacij iz kategorije aplikacij za pregled informacij, oddanih za natečaj M:Android: be-mobi.si, Dež, Kino Predstave, Kosmatinci.com, Markacija, Po Notranjski, Ptiči, Sonce in Luna ter Študentsko Oko.

  Za pregled vseh aplikacij in glasovanje obišči stran z aplikacijami

  be-mobi.si (KEMBRO poslovno svetovanje, Andrej Kambič s.p.)

  Be-Mobi.si 1Opis aplikacijeBrezplačna mobilna aplikacija, ki vam ponuja širok nabor informacij na enem mestu: gostilne, bankomati, LPP, geo alarm, načrtovanje poti. Delite vaše izkušnje, slike in priljubljene lokacije s prijatelji. Ob pravem času na pravem mestu z be-mobi.Komentar uredništva: Veliko informacij na enem mestu. Potrebna registracija.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 37 na telefonsko številko 051 630 630.

  Dež (Aleš Velušček)

  Dez 1Dez 2Opis aplikacijeAplikacija "Dež" pokaže radarsko sliko padavin Agencije RS za okolje. Pokaže nam trenutno sliko, zgodovino ali animacijo padavin do dve uri nazaj. Aplikacija "Dež" deluje v ležečem položaju (landscape). Potrebuje dostop do interneta.Komentar uredništva: Preprosta aplikacija, ki ti pomaga pri tem, da te dež ne ujame nepričakovano. S povečavo lahko podrobneje pogledaš stanje padavin nad svojim krajem.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 12 na telefonsko številko 051 630 630.

  Kino Predstave (Strelovod d.o.o.)

  Kino 1Kino 2Opis aplikacijeAplikacija Kino Predstave omogoča, da na zelo enostaven način dobimo kino sporede za dvorane v naši bližini in hkrati le za predstave, ki si jih ta dan še lahko ogledamo. Vidimo tudi podatke, koliko časa je še do posamezne predstave in podrobne opise filmov.Komentar uredništva: Preprosta, dobro izdelana aplikacija za pregledovanje kino sporedov. Poleg pregleda sporedov glede na lokacijo, je zelo uporaben pregled po filmih, s katerim lahko enostavno pregledujemo trenutno aktualne filme.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 38 na telefonsko številko 051 630 630.

  Kosmatinci.com (Gregor Tramšak)

  Kosmatinci.com 1Kosmatinci.com 2Opis aplikacijePregled kužkov ter muck po zavetiščih ter pogrešanih živali. Osnovni kriteriji iskanja ter slike vseh živali. Prav tako pregled lokalov ter hotelov, kamor smejo naši štirinožni prijatelji.Komentar uredništva: Preprosta aplikacija, s katero lahko najdeš kosmatinca (psa ali mačka), ki išče nov dom.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 50 na telefonsko številko 051 630 630.

  Markacija (Janez Ambrožič)

  Markacija 1Markacija 2Opis aplikacijeMarkacija je interaktiven pohodniški vodnik z izletniškimi, pohodniškimi in gorniškimi turami po Sloveniji. Vsaka tura vsebuje podroben opis s slikami, višinskim profilom in interaktivnim zemljevidom z lokalnimi zanimivostmi in turistično ponudbo.Komentar uredništva: S to aplikacijo ti ne glede na izkušenost in razpoložljiv čas nikoli ne bo zmanjkalo idej za pohode po Sloveniji. Poleg osnovnih informacij aplikacija ponuja tudi vrsto zanimivih ter uporabnih informacij glede na lokacijo.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 36 na telefonsko številko 051 630 630.

  Po Notranjski (Anita Kolmanič, Zavod BAPO)

  Po Notranjski 1Po Notranjski 2Opis aplikacijeAplikacija je namenjena spoznavanju kulturnih in naravnih čudes Notranjske pokrajine. Uporabnik ima na izbiro virtualnega vodiča po Notranjski z določeno tematiko, prav tako pa tudi prikaz naravnih znamenitosti, turističnih kmetij in lokalov v njegovi bližini.Komentar uredništva: S pomočjo aplikacije lahko preko zemljevida ali seznama z iskalnikom dostopamo do informacij o vseh zanimivih lokacije Notranjske.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 42 na telefonsko številko 051 630 630.

  Ptiči (Aleš Velušček)

  Ptici 1Ptici 2Opis aplikacijeAplikacija "Ptiči" nam omogoča pregled in iskanje ptičev. Iščemo lahko po imenu ali po slikovnem ključu. Bazo ptičev naložimo iz interneta ali SD kartice telefona. Aplikacija "Ptiči" deluje v pokončnem položaju (portrait).Komentar uredništva: Veliko informacij o pernatih prijateljih. Pozor: pred prvo uporabo je treba prenesti okrog 20 MB veliko bazo podatkov, tako da priporočamo povezavo WiFi.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 11 na telefonsko številko 051 630 630.

  Sonce in Luna (Aleš Velušček)

  sonce_luna1Opis aplikacijeAplikacija "Sonce in Luna" nam pokaže osnovne podatke o Soncu (vzhod, zahod) in Luni (vzhod, zahod in lunine mene) za določen datum in geografski položaj. Aplikacija "Sonce in Luna" deluje v pokončnem položaju (portrait).Komentar uredništva: Preprosta aplikacija, s katero lahko glede na izbrano lokacijo ugotovimo dolžino dneva, uro vzhoda in zahoda sonca ali lune ter spremljamo lunine mene.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 10 na telefonsko številko 051 630 630.

  Študentsko oko (Primož Bečan)

  Študentsko oko 1Študentsko oko 2Opis aplikacijeAplikacija omogoča pregled nad:
  • železniškim prometom, ljubljanskim potniškim prometom, prevozi po Sloveniji
  • restavracijami s študentskimi boni in njihovo ponudbo
  • študentskim delom
  • diskotekami
  Komentar uredništva: Vse kar potrebuje študent, zbrano na enem mestu v preprostem in enostavnem vmesniku. Aplikacija združuje koristne informacije iz različnih virov, pregled nad transportom pa je uporaben tudi v primeru, da nisi več študent.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 02 na telefonsko številko 051 630 630.

  Za pregled vseh aplikacij in glasovanje obišči stran z aplikacijami

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1448
24. september 2013
Lažji pregled informacij [M:Android aplikacije]
Aplikacije