• /PublishingImages/device21.png

  Promet in vozni redi [M:Android aplikacije]

  24. september 2013 - Tehnik

  Spoznajte pet aplikacij iz kategorije prometnih pripomočkov, oddanih za natečaj M:Android: LPPinfo, Pazi radar!, Prometne informacije, Prometoid in SloPromet.

  Za pregled vseh aplikacij in glasovanje obišči stran z aplikacijami

  LPPinfo (Miran Lesjak)

  LPPInfo 1LPPInfo 2Opis aplikacijeAplikacija LPPinfo omogoča enostaven in hiter dostop do informacij o prihodu avtobusov. Možen je vpogled v lokacijo posameznih postajališč skupaj z našo trenutno lokacijo.Komentar uredništva: Preprosta aplikacija, ki omogoča pregled linij ljubljanskega potniškega prometa, časov prihodov avtobusov na izbrano postajališče in pregled nad shemo avtobusov.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 14 na telefonsko številko 051 630 630.

  Pazi radar! (Matjaž Tercelj)

  Pazi radar 1Pazi radar 2Opis aplikacijeAplikacija Pazi radar! vas med vožnjo opozarja na radarje in ostale nevarnosti na cesti. V primeru, da opazite novo nevarnost, ki je sistem še ne pozna, pa informacijo o tem lahko enostavno  sporočite sistemu. Tako bo na voljo še ostalim uporabnikom.Komentar uredništva: Z aplikacijo lahko na zemljevidu vedno preveriš, kje te čaka radar ali nevarnosti na cesti. Aplikacija teče tudi v ozadju in te z obvestili sama obvesti, ko se približuješ označenemu mestu na cesti. Možno je tudi dodajanje lastnih opozoril o radarjih in nesrečah oz. zastojih.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 48 na telefonsko številko 051 630 630.

  Prometne informacije (Dejan Ilešič)

  Prometne informacije 1Prometne informacije 2Opis aplikacijeFunkcionalnosti:
  • Prikaz različnih tipov prometnih informacij na zemljevidu.
  • Dodajanje novih prometnih informacij.
  • Obvečanje o novih prometnih informacijah (push notification).
  Komentar uredništva: Aplikacija ponuja zemljevid, na katerem lahko vklopimo posamezne filtre za različne prometne informacije (nesreče, radarji idr.). Pri obvestilih so na voljo tudi podrobne informacije (npr. v primeru del na cesti). Aplikacija podpira tudi dodajanje opozoril o dogodkih in radarjih na cestah.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 17 na telefonsko številko 051 630 630.

  Prometoid (Tomaž Orter)

  Prometoid 1Prometoid 2Opis aplikacijeHiter in preprost pregled nad stanjem na slovenskih cestah. Informacije (nesreče, zastoji, zapore cest, stacionarni radarji, policijske kontrole in druge) se s pomočjo Google Maps prikažejo na zemljevidu. Objavljajo jih lahko tudi uporabniki sami.Komentar uredništva: Aplikacija omogoča pregled nad cestnimi informacijami v obliki seznama ali preko zemljevida. Pri vsakem obvestilo so na voljo tudi podrobne informacije. Pri vsakem pogledu lahko filtriramo kategorije informacij, ki nas zanimajo. Sami lahko dodamo dodatna opozorila o stanju na cestah.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 07 na telefonsko številko 051 630 630.

  SloPromet (Miha Majzelj)

  SloPromet 1SloPromet 2Opis aplikacijeSloPromet je aplikacija, ki omogoča hiter in enostaven dostop do informacij o stanju na naših cestah. Podatki se prikazani v obliki seznama ali na zemljevidu. Z uporabo GPS sprejemnika in dostopom do interneta lahko uporabnik poišče zastoje, jih poljubno ureja, si ogleda trenutno stanje s sliko iz spletnih kamer ali pošlje podatke o zastoju prijatelju.Komentar uredništva: Aplikacija ponuja pregled nad cestnimi informacijami s podrobnostmi v obliki seznama in na zemljevidu. Posebnost je tudi možnost pošiljanja SMS-sporočil z obvestili na izbrano številko in prikaz stanja na cesti preko slike iz kamer po celi državi. Za naslednjo verzijo aplikacije avtorji obljubljajo tudi izbiro lastne poti in prikaz dogodkov na izbrani poti.

  Za prenos aplikacije pošlji SMS z vsebino AND 31 na telefonsko številko 051 630 630.

  Za pregled vseh aplikacij in glasovanje obišči stran z aplikacijami

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1454
24. september 2013
Promet in vozni redi [M:Android aplikacije]
Aplikacije