• /PublishingImages/kino_predstave-screenshots.jpg

  M:Android top 20 - Mobilna poraba, Tožibaba, Kino Predstave, Poraba

  24. september 2013 - Tehnik

  Želiš imet podroben pregled nad svojo porabo v Mobitelovem omrežju? Biti obveščen o vseh pomembnih dogodkih ali opozorilih v svoji bližini? Ali izvedeti le, kateri filmi se trenutno predvajajo v najbližjem kinu? Tokrat predstavljene aplikacije iz M:Android natečaja ti lahko pomagajo pri vsem tem!

  Android uporabniki ste s svojimi prenosi in glasovi med najbolj popularne uvrstili aplikacije Mobilna poraba, Tožibaba, Kino Predstave in Poraba. Poglejmo si podrobnejšo predstavitev omenjenih aplikacij, ki so se po priljubljenosti uvrstile med 5. in 8. mestom.

  Nasvet: Pred namestitvijo aplikacij si na telefonu vklopi možnost Settings > Applications > Unknown sources (Allow installation of non-Market applications).

  Mobilna porabaMobilna poraba

  Avtor: Matjaž Črnko

  Opis aplikacije: Aplikacija posnema večino možnosti m:namiznika, osredotočena je na prikazovanje podatkov o porabi. Dostopna kot Widget in samostojna aplikacija.Aplikacija Mobilna poraba

  Mobilna uporaba je ena izmed dveh nagrajenih aplikacij, ki ponuja pregled nad porabo v Mobitelovem omrežju. Ob prvi uporabi aplikacije preprosto vnesemo svojo telefonsko številko in geslo, ki ga dobimo na Planetu. Aplikacija nam nato prikaže trenutno porabo in stanje glede zakupljenih količin.

  Aplikacija ponuja tudi preprost widget, ki podpira prikaz treh poljubnih elementov naše porabe. Elemente za prikaz lahko nastavimo v nastavitvah aplikacije, kjer lahko določimo tudi vrsto povezave, ki jo aplikacija uporablja (Wi-Fi, mobilni internet ali oboje). Pri nastavljanju elementov za widgete velja opozorilo, da je potrebno izbrati vsaj tri elemente, sicer widget ne deluje in javlja napak. Z izjemo te težave je drugače aplikacija Mobilna poraba preprosta za uporabo in ponuja točno to, kar obljublja.

  Opomba: težava z widgetom je bila odpravljena v novi različici, zato obstoječim uporabnikom svetujemo posodobitev aplikacije.

  Za prenos aplikacije Mobilna poraba izberi eno izmed možnosti:Mobilna poraba QR koda

  Tožibaba ikonaTožibaba

  Avtor: Dejan Pažin

  Opis aplikacije: Bodite obveščeni in obveščajte! Pošljite dogodek s sliko, komentarjem in lokacijo na vgrajene kanale: policija, radar, zastoj, žur, kr neki,… ali pa predlagajte nov kanal. Prejmite opozorila na dogodke v vaši bližini, komentirajte – vse s Tožibabo.Aplikacija Tožibaba

  Tožibaba je sistem za obveščanje o dogodkih in zanimivostih vseh vrst. Aplikacija nam takoj ob zagonu na zemljevidu pokaže dogodke v naši bližini, z izbiro ikone lahko prikažemo kratek opis, s ponovnim dotikom pa podrobnejši opis s sliko in možnostjo dodajanja komentarjev. Vsi dogodki so razvrščeni v kanale, ki imajo svoje ikone, tako da lahko hitro vidimo, ali gre za obvestilo o delu na cesti, koncert, obvestilo o popustih ali kaj tretjega.

  Poleg pogleda na zemljevidu, opozorila o dogodkih pregledujemo tudi na seznamu, na katerem lahko že videna obvestila arhiviramo, tako da se nam izpisujejo le najnovejši dogodki. Ker so vsi dogodki uvrščeni v kanale, lahko pri pregledu seznama kanalov izberemo le tiste kanale, s katerih želimo prejemati obvestilo. Če npr. uporabljamo katero izmed nagrajenih prometnih aplikacij, lahko denimo v Tožibabi izklopimo obvestila o prometnih informacijah in Tožibabo uporabljamo predvsem za prejemanje obvestil o žurih in drugih zanimivih dogodkih.

  Seveda lahko tudi sami druge uporabnike obveščamo o dogodkih. Pri dodajanju dogodka je potrebno izbrati kanal, veljavnost dogodka, lokacijo, kratek opis, po želji pa lahko prilepimo tudi sliko. Če v aplikaciji ni kanala, ki ustreza našemu dogodku, lahko predlagamo tudi nove kanale, ki se v aplikaciji pojavijo po odobritvi administratorjev sistema.

  Za dostop do vseh funkcij aplikacije je potrebno v nastavitvah ustvariti nov uporabniški račun (potrebujemo le uporabniško ime in geslo, naslov e-pošte ni obvezen). V nastavitvah lahko poleg tega določimo interval posodabljanja dogodkov, radij obveščanja in vklopimo obveščanje z zvokom ali tresenjem. Tožibaba nas sicer o novih dogodkih obvešča preko obvestil v sistemski opozorilni vrstici, tudi ko nismo v aplikaciji. Poleg tega aplikacija ponuja tudi preprost widget s pregledom nad zadnjimi sporočili.

  Tožibaba je vsekakor aplikacija, ki ponuja dober sistem za medsebojno obveščanje uporabnikov o pomembnih dogodkih. Njen uspeh bo odvisen predvsem od števila aktivnih uporabnikov, ki bodo redno objavljali zanimivo vsebino. Morda bi lahko avtorji razmislili o samodejnem dodajanju določenih obvestil (npr. napovedniki dogodkov, splošna opozorila), tako da bi bilo v aplikaciji na voljo več vsebin. V prihodnjih različicah morda ne bi bila odveč tudi integracija z družabnimi omrežji, tako da bi lahko kopijo obvestila o novem dogodku delili tudi s Facebook prijatelji.

  Za prenos aplikacije Tožibaba izberi eno izmed možnosti:Tožibaba QR koda

  Kino PredstaveKino Predstave

  Avtor: Strelovod, informacijske tehnologije d.o.o.

  Opis aplikacije: Aplikacija Kino Predstave omogoča, da na zelo enostaven način dobimo kino sporede za dvorane v naši bližini in hkrati le za predstave, ki si jih ta dan še lahko ogledamo. Vidimo tudi podatke, koliko časa je še do posamezne predstave in podrobne opise filmov.Aplikacija Kino Predstave

  Kino Predstave nam na različne načine pomaga, da najdemo filme, ki se trenutno predvajajo pri nas. Aplikacija nam na začetku ponudi seznam filmov, ki se predvajajo v naši bližini, če načrtujemo ogled filma v drugem mestu, pa si lahko ogledamo kino sporede po izbranih mestih. Tako pri ogledu filmov v bližini kot po mestih lahko nastavimo, da se prikazujejo le današnja predvajanja ali vse predstave. Ob izbiri posameznega filma si lahko pogledamo podroben opis filma in par terminov predvajanja filma v izbrani kino dvorani.

  Če še ne vemo, kateri film bi si radi ogledali, je vsekakor zelo uporaben tudi pregled vseh filmov, v katerem si lahko z drsenjem po traku s posterji hitro ogledamo trenutno aktualne filme. Ob izbiri enega izmed posterjev pa se nam v spodnjem delu zaslona prikažejo osnovne informacije, kraji in datumi predvajanja ter podroben opis. Škoda je le, da pri postavitvi telefona v ležeči položaj ta prikaz ni ravno uporaben, saj je premalo prostora za prikaz dodatnih informacij.

  Kot celota je Kino Predstave nedvomno preprosta in dobro oblikovana aplikacija, s pomočjo katere boš vedno obveščen o tem, kateri filmi se trenutno predvajajo ter kdaj in kje si jih lahko ogledaš. V prihodnjih različicah bi si želeli še integracijo z družabnimi omrežji, da bi lahko na izbrano predstavo povabili tudi Facebook ali Twitter prijatelje. Dobrodošle bi bile tudi povezave in informacije o možnosti rezervacije in nakupa kart za različne dvorane.

  Za prenos aplikacije Kino Predstave izberi eno izmed možnosti:Kino Predstave QR koda

  PorabaPoraba

  Avtor: Zoran Smilevski

  Opis aplikacije: Aplikacija je namenjena pregledu porabe zakupljenih količin storitev v Mobitelovem omrežju. Prikaže se trenutno stanje računa ter poraba Monete.Aplikacija Poraba

  Druga izmed nagrajenih aplikacij za prikaz porabe v Mobitelovem omrežju. Tudi pri tej aplikaciji se prijavimo s telefonsko številko in geslom iz Planeta. Aplikacija Poraba na pregleden način prikaže porabo in stanje pri zakupljenih količinah. V nastavitvah lahko spremenimo telefonsko številko in geslo ter izberemo, katere količine naj aplikacija prikazuje.

  Poraba sicer ne ponuja posebnega widgeta za pregled stanja, kljub temu pa ponuja preprost pregled nad porabo.

  Za prenos aplikacije Poraba izberi eno izmed možnosti:Poraba QR koda

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1477
24. september 2013
M:Android top 20 - Mobilna poraba, Tožibaba, Kino Predstave, Poraba
Aplikacije
Android