• /PublishingImages/slopromet-screenshots.jpg

  M:Android top 20 - Pazi radar!, Smučar, SloPromet, Prevoz.org

  24. september 2013 - Tehnik

  Se želiš izogniti radarjem na cesti ali preko cestnih kamer preveriti razmere na cesti? Morda nimaš svojega prevoza in iščeš koga, ki ti bo pri tem pomagal? Ali pa želiš doma na varnem vaditi svoje smučarske spretnosti? Tokrat predstavljene aplikacije iz M:Android natečaja ti lahko pomagajo pri vsem tem!

  Android uporabniki ste s svojimi prenosi in glasovi med najbolj popularne uvrstili aplikacije Pazi radar!, Smučar, SloPromet in Prevoz.org. Poglejmo si podrobnejšo predstavitev omenjenih aplikacij, ki so se po priljubljenosti uvrstile med 13. in 16. mestom.

  Nasvet: Pred namestitvijo aplikacij si na telefonu vklopi možnost Settings > Applications > Unknown sources (Allow installation of non-Market applications).

  Pazi radar!Pazi radar!

  Avtor: Matjaž Tercelj

  Opis aplikacije: Aplikacija Pazi radar! vas med vožnjo opozarja na radarje in ostale nevarnosti na cesti. V primeru, da opazite novo nevarnost, ki je sistem še ne pozna, pa informacijo o tem lahko enostavno  sporočite sistemu. Tako bo na voljo še ostalim uporabnikom.Aplikacija Pazi radar!

  Pazi radar! je ena izmed kar treh nagrajenih aplikacij, ki so posvečene obveščanju o stanju na cestah. Za razliko od preostalih dveh je v aplikaciji Pazi radar! poudarek predvsem na obveščanju o radarjih. Poleg pregleda lokacije radarjev na zemljevidu aplikacija podpira tudi možnost prikaza bližnjih obvestil preko sistemske opozorilne vrstice.

  Kljub temu, da je aplikacija primarno namenjena obvestilom o radarjem, lahko uporabniki na enostaven način dodamo tudi obvestila o nesrečah, nevarnostih ali zastojih. Pri dodajanju obvestil se samodejno pošlje naša lokacija z uporabo podatkov GPS-senzorja. Aplikacija je preprosta za uporabo tudi z eno roko, vseeno pa previdnost pri uporabi med vožnjo ne bo odveč.

  Za prenos aplikacije Pazi radar! izberi eno izmed možnosti:Pazi Radar QR koda

  SmučarSmučar

  Avtor: Luka Rutar

  Opis aplikacije: S smučarjem se zapodite po belih strminah! Pri tej preprosti in zabavni igri morate skozi vratca čimprej privijugati do cilja. Smučarja krmilite z nagibanjem telefona. Izbirate lahko med različnimi progami in težavnostnimi stopnjami.Aplikacija Smučar

  Smučar je preprosta igra, v kateri poskušamo smučarja čim prej pravilno usmeriti skozi vsa vratca, za varen prihod do cilja pa je potrebno paziti tudi na nevarnosti na progi. Smučarja usmerjamo kar z nagibom telefona levo in desno, tako da pri igranju pomagajo mirne roke. Ker igra podpira le pokončno lego telefona, imamo vedno dober pregled nad prihajajočimi deli proge. Med smučanjem nas lahko po želji spremljajo tudi smučarski zvoki; nam je najbolj všeč aplavz, ki si ga prislužimo ob prihodu na cilj :)

  Pred začetkom vsake igre lahko izberemo med šestimi različnimi programi, ki so poimenovane po slovenskih smučiščih, ter eno izmed treh težavnostnih stopenj, ki določajo hitrost smučarja. Poleg tega igra ponuja tudi pregled najboljših rezultatov za vsako progo in težavnostno stopnjo, tako da se lahko primerjamo z drugimi igralci. Pri pregledu rezultatov bi lahko v prihodnji različici razvijalci dodali tudi povezavo z družabnimi omrežji, tako da bi lahko svoje smučarske dosežke primerjali s prijatelji.

  Za prenos aplikacije Smučar izberi eno izmed možnosti:Smučar QR koda

  SloPrometSloPromet

  Avtor: Miha Majzelj

  Opis aplikacije: SloPromet je aplikacija, ki omogoča hiter in enostaven dostop do informacij o stanju na naših cestah. Podatki se prikazani v obliki seznama ali na zemljevidu. Z uporabo GPS sprejemnika in dostopom do interneta lahko uporabnik poišče zastoje, jih poljubno ureja, si ogleda trenutno stanje s sliko iz spletnih kamer ali pošlje podatke o zastoju prijatelju.Aplikacija SloPromet

  SloPromet je še ena izmed treh nagrajenih aplikacij, ki nas obveščajo o stanju na cestah. Ponuja možnost pregleda obvestil o stanju na cestah preko zemljevida ali seznama obvestil. V nastavitvah aplikacije lahko izberemo, katere dogodke želimo videti v aplikaciji, na zemljevidu pa lahko vklopimo celo prikaz vremena. Če želimo izvedeti več o obvestilu na zemljevidu, se preprosto dotaknemo ikone obvestila za ogled podrobnega opisa.

  Pri pregledu seznama so lahko obvestila urejena glede na resnost ali gleda na oddaljenost od naše trenutne lokacije. Vsako obvestilo iz seznama lahko prikažemo tudi na mapi, tako da točno vidimo, na katerem delu ceste je potrebna posebna previdnost.

  Poleg tega lahko vsako obvestilo posredujemo preko SMS-sporočila, tako da prijatelje obvestimo o izrednih stanjih, če vemo, da so trenutno na poti. Pri pošiljanju SMS-ov je potrebno paziti le na to, da se bo pri večini obvestil zaradi dolžine in uporabe šumnikov poslalo več sporočil hkrati.

  Poleg možnosti za pošiljanje SMS-obvestil, SloPromet od ostalih prometnih aplikacij loči možnost pogleda skozi spletne kamere na avtocestah. Z uporabo te funkcije lahko sami preverimo, kako veliki so zastoji, o katerih poročajo obvestila Prometno-informacijskega centra. Slednje bo gotovo uporabno v poletnih mesecih, ko se bomo odločali o odhodu na morje. Razvijalci za prihodnje različice aplikacije obljubljajo tudi možnost vnosa lastne poti na zemljevid in prikaz dogodkov na izbrani poti.

  Za prenos aplikacije SloPromet izberi eno izmed možnosti:SloPromet QR koda

  Prevoz.orgPrevoz.org

  Avtor: Jernej Virag

  Opis aplikacije: Prevoz.org je brezplačna storitev namenjena pomoči pri koordinaciji izmenjave prevozov znotraj Slovenije. 2000+ tedenskih ponudb omogoča hitro in poceni alternativo javnemu prevozu. Mobilna aplikacija omogoča pregledovanje in dodajanje novih ponudb.Aplikacija Prevoz.org

  Aplikacija Prevoz.org ponuja enostaven dostop do storitve uveljavljenega portala Prevoz.org, ki povezuje štoparje in ponudnike prevoza. Vsekakor obvezen pripomoček za moderne, mobilne štoparje in za tiste, ki se pogosto vozite sami in radi pomagate štoparjem.

  V aplikaciji lahko iščemo po bazi ponujenih prevozov ali iskanih prevozov glede na kraj odhoda in prihoda ter datum. Za dodajanje prevozov je potrebna prijava bodisi z obstoječim Prevoz.org računom bodisi z Google ali Yahoo! e-poštnim naslovom. Če pogosto iščemo prevoze na določeni relaciji, lahko poti za hitrejši dostop dodamo med priljubljene.

  Ko najdemo prevoz, ki nas zanima, si lahko pogledamo podrobnosti glede morebitne cene in števila oseb, ki lahko koristijo prevoz. Hkrati pa nam aplikacija ponudi, da z enim klikom pokličemo ali pošljemo SMS ponudniku, tako da se dogovorimo za podrobnosti prevoza. Podobne funkcije so na voljo tudi, če kot ponudnik prevoza iščemo štoparje, ki iščejo prevoz. Z aplikacijo bo usklajevanje prevozov odslej nedvomno lažje, tudi ko nimamo dostopa do spletnega portala.

  Dodatne informacije: Spletni portal Prevoz.org

  Za prenos aplikacije Prevoz.org izberi eno izmed možnosti:Prevoz.org QR koda

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1472
24. september 2013
M:Android top 20 - Pazi radar!, Smučar, SloPromet, Prevoz.org
Aplikacije
Android