• /PublishingImages/markacija-screenshots.jpg

  M:Android top 20 - TV Spored, Dež, Odloči se zame, Markacija

  24. september 2013 - Tehnik

  Ne veš, kaj bi danes počel? Si želiš preživeti miren večer pred TVjem, pa ne veš, ali bo kaj pametnega za gledat? Ali se morda želiš odpraviti na pohod po naši deželi, še prej pa preveriti, ali bo na poti deževalo? Tokrat predstavljene aplikacije iz M:Android natečaja ti lahko pomagajo pri vsem tem!

  Android uporabniki ste s svojimi prenosi in glasovi med najbolj popularne uvrstili aplikacije TV Spored, Dež, Odloči se zame in Markacija. Poglejmo si podrobnejšo predstavitev omenjenih aplikacij, ki so se po priljubljenosti uvrstile med 17. in 20. mestom.

  Nasvet: Pred namestitvijo aplikacij si na telefonu vklopi možnost Settings > Applications > Unknown sources (Allow installation of non-Market applications).

  TV SporedTV Spored

  Avtor: Infomat, Matej Franca s.p.

  Opis aplikacije: Aplikacija omogoča ogled TV sporeda več kot 100 TV kanalov. Možno je izbira datuma in opominjanje uporabnika na določen program. Aplikacija omogoča še izbiro “priljubljenih” TV kanalov za hitri ogled sporeda.Aplikacija TV Spored

  Očitno je povpraševanje po možnosti pregledovanja TV sporedov na telefonu veliko, saj je aplikacija TV Spored ena izmed dveh nagrajenih aplikacij, ki to omogočata. TV Spored kot obljubljeno ponuja pregled nad sporedom za kar 100 domačih in tujih TV kanalov, ki jih lahko spremljamo pri nas. Sporede lahko pregledujemo po datumih za posamezen kanal.

  Za nastavitev opomnikov za poljuben program aplikacija uporablja Google koledar, čeprav smo imeli težave s prijavo v koledar. V aplikaciji pogrešamo predvsem možnost uporabe fizičnih tipk, ki jih Android podpira za navigacijo (Nazaj in Menu) in dodatna navodila za to, kako se lahko nastavijo priljubljeni TV kanali.

  Za prenos aplikacije TV Spored izberi eno izmed možnosti:

  DežDež

  Avtor: Aleš Velušček

  Opis aplikacije: Aplikacija “Dež” pokaže radarsko sliko padavin Agencije RS za okolje. Pokaže nam trenutno sliko, zgodovino ali animacijo padavin do dve uri nazaj. Aplikacija “Dež” deluje v ležečem položaju (landscape). Potrebuje dostop do interneta.Aplikacija Dež

  Dež je aplikacija, ki ponuja le tisto, kar uporabnik zares potrebuje: animiran ali statičen prikaz padavin in možnost osveževanja podatkov. Dobrodošla je tudi možnost povečevanja zemljevida, da se osredotočimo na del države, ki nas najbolj zanima. Kljub preprosti funkcionalnosti, je glede na veliko število prenosov avtor očitno dobro zadel, saj nas verjetno vse zanima, kdaj, kje in ali nas bo presenetil dež. Aplikacije Dež vsekakor ponuja preprost odgovor na ta vprašanja.

  Za prenos aplikacije Dež izberi eno izmed možnosti:Dež QR koda

  Odloči se zameOdloči se zame

  Avtor: Luka Rutar

  Opis aplikacije: “Odloči se zame” je aplikacija, ki vas reši bremena odločanja, saj se odloči namesto vas! Ustvarite svoje zabavne sezname odločitev ali uporabite katerega izmed že obstoječih. S privlačno animacijo vam bo odločanje odslej v veselje!Aplikacija Odloči se zame

  Aplikacija nam takoj ponudi možnost odločanja v kategorijah: da/ne, pijače, hrana, dnevi v tednu, avtomobili, aktivnosti, smeri in loto številke. Seveda lahko dodajamo tudi lastne kategorije s čisto svojimi izbirami. V možnostih lahko poleg tega izbiramo med animiranim in hitrim načinom odločanja, z daljšim pritiskom na kategorijo pa lahko nastavljamo nastavitve kategorije, dodajamo in urejamo opcije.

  Odloči se zame je preprosta, a zabavna aplikacija. Priporočamo jo vsem izjemno neodločnim (morda pride prav našim politikom ;)), uporabna pa je tudi v primerih, ko se večja družba ne zna odločiti, kam naprej ali kaj početi.

  Za prenos aplikacije Odloči se zame izberi eno izmed možnosti:Odloči se zame QR koda

  MarkacijaMarkacija

  Avtor: Janez Ambrožič

  Opis aplikacije: Markacija je interaktiven pohodniški vodnik z izletniškimi, pohodniškimi in gorniškimi turami po Sloveniji. Vsaka tura vsebuje podroben opis s slikami, višinskim profilom in interaktivnim zemljevidom z lokalnimi zanimivostmi in turistično ponudbo.Aplikacija Markacija

  Zelo uporabna aplikacije za vse pohodnike, ki iščete ideje za naslednjo turo. Ture lahko iščemo glede na bližino lokacije, težavnost poti in trajanje. Vsekakor koristna funkcionalnost, ki nam pomaga, da najdemo pot, ki je prilagojena našim zmožnostim in času, ki ga imamo na voljo.

  Pri pregledovanju rezultatov lahko za vsako turo pogledamo podroben opis, prikaz višinskih razlik, celotna pot in morebitne zanimivosti ob poti so prikazane tudi na Google zemljevidu. Za vsako turo si lahko ogledamo tudi slike s poti. Kot zanimivost lahko omenimo, da si lahko tudi brez Android telefona nekatere poti ogledate na spletni strani aplikacije.

  Med potjo nam aplikacija kaže, kje smo in v katero smer gledamo, da se ne moremo izgubiti. Avtorji obljubljajo celo, da nam aplikacija pomaga določiti bližnje vršace z uporabo AR (Augmented Reality). Za nas je bilo sicer vreme v zadnjih tednih večinoma preveč ekstremno za ture, tako da opcije žal nismo mogli preizkusiti :)

  V naslednjih različicah si želimo še integracije z družabnimi omrežji -  načrtovane ture bi lahko delili s prijatelji in našli družbo za turo. Za večjo varnost pohodnikov bi bile koristne tudi kakšne vremenske informacije (vsekakor lahko Markacijo uporabimo v kombinaciji z aplikacijo Dež), dobrodošla bi bila tudi možnost shranjevanja priljubljenih tur za hiter dostop. Vsekakor upamo, da bodo avtorji še naprej dodajali zanimive predloge za nove poti po celi Sloveniji.

  Dodatne informacije: Spletna stran Markacija. Užitek v naravi

  Za prenos aplikacije Markacija izberi eno izmed možnosti:

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1471
24. september 2013
M:Android top 20 - TV Spored, Dež, Odloči se zame, Markacija
Aplikacije
Android