• /PublishingImages/swiftkey-htc.jpg

  Magična tipkovnica SwiftKey

  24. september 2013 - Tehnik

  Na prvi pogled je SwiftKey čisto običajna QWERT tipkovnica za mobitele z operacijskim sistemom Android, vendar ko jo podrobneje preučite spoznate, da je v bistvu nekaj posebnega. Njena narava se močno razlikuje od standardne tipkovnice Androida, saj pripomore k hitrejšemu, učinkovitejšemu in slovnično pravilnejšemu tipkanju.

  Tipkovnica Londonskega podjetja TouchType, naj bi povečala hitrost in natančnost tipkanja za 50%. Za vsako črko, ki jo zapišete, ponudi predvidene besede. Pravilno ponuja kar 85% besed, ki so izbrane na podlagi prve ali prvih dveh zapisanih črkah. Nič novega boste rekli. Vendar se magija tukaj komaj začne. Sistem SwiftKey namreč glede na strukturo in način posameznikovega pisanja ugane tudi naslednjo besedo. To omogoča funkcija, ki predvideva kar 33% sledečih besed, brez ene same natipkane črke.

  Na trgu mobilnih telefonov z operacijskim sistemom Android je sedaj na voljo nova verzija SwiftKey 1.0.8, ki se ponaša z dvema bistvenima spremembama. Odpravili so težave pri samodejnem popravljanju pravopisnih napak, ki so nastale pri uporabi opuščajev in okrajšav. Posvetili so se tudi pomanjkljivostim pri napovedovanju in narekovanju besed, ki jih programska oprema predlaga v tekstovnem okvirčku. Algoritem, ki omogoča prikaz napovedanih besed je navadno na desni in omogoča občutno hitrejše tipkanje.

  Če ste že pomislili, da se bo pri posodabljanju SwiftKey izbrisala baza že uporabljenih besed, ste brez skrbi. Podatki se ne zbrišejo, saj so shranjeni ločeno od datotek za namestitev. Torej se lahko že usmerjena magičnost pametne tipkovnice nadaljuje tudi na novejši, bolj dodelani različici.

  Za boljšo predstavo tipkanja s SwiftKey si oglejte video:


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1438
24. september 2013
Magična tipkovnica SwiftKey
Aplikacije
Android