• /PublishingImages/m-appfest-vsebine-delavnic.jpg

  M:AppFest 2012 se začenja naslednji teden

  24. september 2013 - Tehnik

  Si se že prijavil/a na informativni dan izbora M:AppFest 2012? Če te še niso prepričale bogate nagrade, ki vključujejo pot v Silicijevo dolino in seveda vrhunske Samsungove pametne telefone, ti tokrat predstavljamo podroben program tako informativnega dneva kot brezplačnih podjetniških in programerskih delavnic. Ne pozabi: v izboru in delavnicah lahko sodeluješ ne glede na to, ali imaš že svojo Android aplikacijo ali ne.

  M:AppFest 2012

  Na informativnem dnevu tudi praktična predavanja

  Prvi del letošnjega izbora M:AppFest, ki ga organizirata Telekom Slovenije v okviru blagovne znamke Mobitel in zavod Hekovnik, se bo pričel z informativnim dnevom, ki se bo odvijal naslednji četrtek, 12. 1. 2012 od 16.15 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani. Podrobnosti o lokaciji dogodka najdeš na strani Eventbrite, kjer oddaš tudi svojo prijavo tako na informativni dan kot na delavnice.

  Na informativnem dnevu bodo seveda predstavljene vse podrobnosti o izboru in delavnicah M:AppFest 2012. Poleg tega pa boš lahko že okusil/a del tega, kar se nam obeta na praktičnih delavnicah, saj se nam že na informativnem dnevu obetajo prva predavanja s strokovnjaki iz prakse:

  • Kristjan Pečanac, ustanovitelj zavoda Hekovnik z večletnimi startup izkušnjami, bo predaval o visokotehnološkem podjetništvu, novih trendih in smernicah razvoja;
  • David Krmpotič, ustanovitelj in programer projekta Odpiralni časi, bo delil praktične izkušnje s programirajem aplikacije Odpiralni časi za platformo Android;
  • predstavnik podjetja Samsung pa predstavil najpomembnejše Samsungove mobilne novosti in načrte za prihodnost.

  Za udeležbo na informativnem dnevu imaš tako vsaj tri dobre razloge, zato si zagotovi svoje mesto že danes s prijavo na strani Eventbrite!

  S programerskimi in podjetniškimi aplikacijami do boljših aplikacij

  Tudi če se informativnega dneva ne boš uspel/a udeležiti, se lahko že sedaj prijaviš tudi na delavnice, ki bodo del izbora M:AppFest 2012 in bodo potekale vse do marca 2012, ko bo nastopil tudi rok za oddajo aplikacij. Delavnice bodo pokrivale različne programerske in podjetniške vsebine, pri vseh predavanjih pa bo velik poudarek na praktičnih primerih in primerih dobre prakse.

  Vsebinski sklopi M:AppFest 2012 delavnic

  V okviru programerskih delavnic boš s pomočjo strokovnjakov iz različnih podjetij med drugim lahko podrobneje spoznal/a naslednje vsebinske sklope:

  • razvijalska orodja za platformo Android preko praktičnih primerov aplikacij;
  • osnovni programskimi elementi in elementi uporabniškega vmesnika aplikacij;
  • povezovanje aplikacij s strežniki, različnimi vmesniki API, sporočili SMS, podatkovnimi bazami;
  • uporaba različnih senzorjev na telefonih, kot je denimo GPS, kamera ter dostop do SD-kartic za branje in zapisovanje podatkov;
  • vključevanje streaming-a, opravil v ozadju, analitike in uporaba opozoril v aplikacijah;
  • posebnosti pri programiranju iger in delo z grafiko.

  Poleg tega se bodo odvijale tudi delavnice Telekoma Slovenije, v okviru katerih bodo predstavljene sledeče vsebine:

  • pregled aplikacijske trgovine M:Market, podpore promocije vaših aplikacij na različnih kanalih in načrtov za prihodnji razvoj M:Marketa;
  • pregled poslovnih koristi uporabe Mobitelovih API-funkcij, stanja na slovenskem mobilnem trgu in najbolj zanimivih mobilnih poslovnih modelov;
  • tehnični pregled Mobitelovih API-funkcij, prikaz praktičnih primerov in načrtov API funkcij za prihodnost.

  Za vse, ki vas bolj zanima poslovni vidik aplikacijskega trga, pa bodo na voljo podjetniške delavnice sledečih vsebinskih sklopov.

  • osnove startup podjetništva (trg, tehnologija, ekipa);
  • principi izdelava poslovnih modelov s poudarkom na poslovnih modelih za mobilne aplikacije;
  • metode za preverjanje poslovnih idej.

  Termini, predavatelji in točne vsebine delavnic bodo predstavljene sproti in bodo usklajene glede na strukturo in želje udeležencev.

  Najboljši projekti bodo imeli tudi priložnost neposrednega mentoringa s strani priznanih strokovnjakov, ki bodo vaši mobilni aplikaciji pomagali dodati še zadnjo piko na i. Zaenkrat so svoje sodelovanje potrdili že sledeči mentorji: Kristjan Pečanac, Simon Belak, Filip Dobranič, Miha Rejc, Tomaž Štolfa in Jernej Virag.

  Prijavi se na informativni dan in delavnice še danes!

  Udeležba je tako na informativnem dnevu kot na delavnicah brezplačna. A ker bo število mest na delavnicah omejeno, ti svetujemo, da si čim prej zagotoviš svoje mesto. Vse kar moraš storiti za potrditev udeležbe je to, da do nedelje, 8. 1. 2012 izpolniš prijavnico za informativni dan in delavnice M:AppFest 2012.

  Podrobnosti glede poteka izbora, nagrad in pogojev sodelovanja najdeš na predstavitveni strani M:AppFest 2012. V primeru, da imaš glede sodelovanja še kakšna dodatna vprašanja, pa te vabimo, da nam jih zastaviš v Facebook skupini M:Razvijalci in seveda na prihajajočem informativnem dnevu. Upamo, da se v četrtek vidimo v čim večjem številu!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1597
24. september 2013
M:AppFest 2012 se začenja naslednji teden
Novice
Android