• /PublishingImages/intel-logo.jpeg

  MeeGo za Nokiine izbrance

  24. september 2013 - Tehnik

  Računalniški gigant Intel je letos na računalniškem sejmu Intel Developer Forum (IDF 2010) napovedal napredni mobilni operacijski sistem MeeGo. Gre za inovativen sistem, ki je nastal z združitvijo projektov Maemo (Nokia) in Moblin (Intel), infrastrukturo za razvoj pa so priskrbeli pri organizaciji Linux Foundation.

  MeeGo je prost in odprto-koden operacijski sistem za pametne mobilne naprave kot so mobilni telefoni, dlančniki, avtomobilske naprave in televizorji. Intelov prvi operacijski sistem je izjemno odziven, zanesljiv in uporaben tudi za nekoliko zahtevnejša opravila, pobaha se lahko predvsem z orodno vrstico za hiter zagon pred-nameščene programske opreme. Vsekakor je na dobri poti, da se uvrsti na lestvico konkurentov operacijskih sistemov.

  Odslej bodo vsi pametni telefoni Nokia serije N opremljeni z operacijskim sistemom MeeGo, kar pa ne pomeni, da je Symbian postal zgodovina. Z njim bodo namreč še naprej opremljeni Nokiini telefoni srednjega in nižjega cenovnega razreda, paradni konji pa bodo uporabljali le še MeeGo. Prvi izmed njih bo Nokia N9.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1443
24. september 2013
MeeGo za Nokiine izbrance
Novice