• /PublishingImages/thinkingspace-androidapp-home.png

  Miselni vzorci na poti [Android]

  24. september 2013 - Tehnik

  Še preden se posvetimo aplikaciji, bomo nekaj besed namenili miselnim vzorcem. Uporabljamo jih predvsem za zbiranje zamisli, vizualni prikaz in njihovo organizacijo ter urejanje medsebojnih odnosov in so dober pripomoček pri učenju, iskanju odgovorov na probleme ali sprejemanje odločitev.

  Na osebnih računalnikih imamo celo vrsto aplikacij, ki nam pomagajo pri ustvarjanju miselnih vzorcev, na mobilnih telefonih pa je bilo tovrstnih rešitev manj. Toda s prihodom večjih na dotik občutljivih zaslonov so se odprla vrata tudi na tem področju. Uporabniki mobitelov Android smo tako dobili brezplačno aplikacijo Thinking Space, namenjeno ravno ustvarjanju miselnih vzorcev.

  Odlične osnove

  Aplikacija nudi vse, kar se od orodja za ustvarjanje miselnih vzorcev pričakuje. Iz osrednje zamisli lahko vlečemo in ustvarjamo povezane oblačke in nova vozlišča, ki se lahko delijo še naprej. Posameznim vozliščem lahko preprosto določamo barve, obliko, pisavo in druge grafične možnosti. Prav tako je mogoče med posameznimi vnosi, ki niso del istega vozlišča, ustvarjati povezave in označiti odnose.

  Posameznim konceptom, vključenim v miselni vzorec, lahko dodajamo tudi opombe in zapiske ter jih opremimo z ikonami, ki nam olajšajo grafično pregledovanje končnega rezultata. Skratka, Thinking Space za mobilno aplikacijo nudi presenetljivo veliko možnosti.

  Pohvaliti je mogoče tudi izvedbo aplikacije. Miselni vzorci so grafično privlačni in nudijo veliko možnosti prilagajanja videza. Premikanje po miselnih vzorcih je hitro in brez zatikanja, odlično pa deluje tudi približevanje in oddaljevanje pogleda. Pri tem lahko uporabljamo kretnjo z dvema prstoma ali pa gumb za nastavljanje glasnosti, kar je še posebej koristno, saj je zaradi majhnega zaslona hiter dostop do možnosti povečevanja pomemben.

  Mobilno in v oblakih

  Razvijalci aplikacije Thinking Space niso pozabili niti na shranjevanje v oblakih. Miselne vzorce lahko namreč shranimo v oblak, za kar potrebujemo le Googlov uporabniški račun. Poleg tega lahko preko spletnega vzorca naložimo tudi na računalniku ustvarjene miselne vzorce s programoma FreeMind in Mindjet. Te datoteke so nato na voljo tudi na mobitelu, kjer jih je mogoče pregledovati in urejati.

  Spletni vmesnik je sicer špartanski in ni tako dodelan kot mobilna aplikacija, kljub temu pa je koristen dodatek zanimivi rešitvi, ki jih na mobitelih ni prav veliko.

  Brezplačno aplikacijo, ki smo jo preizkusili na mobitelu HTC Legend, najdeš v Android Marketu, lahko pa si jo naložiš tudi s pomočjo spodnje QR kode.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1447
24. september 2013
Miselni vzorci na poti [Android]
Aplikacije
Android