• /PublishingImages/badaSports-screenshots.jpg

  MobileMonday predstavlja: Bada in Shout'em

  23. september 2013 - Alja Isaković

  MobileMonday SlovenijaTe zanima razvoj aplikacij za operacijski sistem Bada, ki poganja Samsungove cenejše pametne telefone? Ali morda želiš ustvariti svojo mobilno aplikacijo brez programerskega ali oblikovalskega znanja? Potem ne zamudi naslednjega MobileMonday dogodka v ponedeljek, 28. 3. 2011 v ljubljanski Kiberpipi!

  Razvoj aplikacij na platformi Bada

  V prvem predavanju z začetkom ob 19.00 bo Matej Špoler, soustanovitelj hrvaškega podjetja Infinum, predstavil izkušnje z razvojem na platformi Bada in aplikacijo badaSports, s katero so osvojil nagrado $100.000 na Samsung Global Developer Challenge-u.

  Bada je Samsungov operacijski sistem za manj zmogljive pametne telefone, o katerem se ponavadi ne govori veliko, zato bo zanimivo slišati izkušnje iz prve roke glede posebnosti in priložnosti razvoja na tej novi platformi.

  Aplikacija badaSports

  Aplikacija badaSports (vir: badaSports)

  Shout'em: enostavna izdelava iPhone in Android aplikacij

  Na drugem predavanju večera bo Saša Šarunić, soustanovitelj in tehnični direktor podjetja Five minutes iz Zagreba, predstavil Shout'em. Storitev omogoča enostavno izdelavo mobilnih aplikacij na podlagi obstoječih spletnih strani in vsebin brez potrebnega programerskega ali oblikovalskega znanja.

  Trenutno Shout'em podpira izdelavo aplikacij za iPhone in Android telefone, v pripravi je tudi podpora za iPad tablice. Več o storitvi nam bo seveda zaupal Saša, za pokušino pa že sedaj priporočamo ogled uradnega predstavitvenega videa:

  Podrobnosti glede dogodka so tako kot vedno na voljo na strani MoMoSlo ali uradnem Facebook dogodku. Se vidimo v ponedeljek v Kiberpipi!


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
241
24. september 2013
MobileMonday predstavlja: Bada in Shout'em
Novice
Bada