• Mobilni brskalniki: Firefox

  24. september 2013 - Tehnik

  V prejšnjih prispevkih smo si ogledali prednameščene brskalnike, Opero Mobile, Opero Mini in Skyfire, v tem prispevku pa predstavljamo brskalnik Firefox.

  Firefox samo za Maemo

  Mobilni Firefox, znan tudi pod razvojnim imenom Fennec, temelji na istem pogonu kot različica za osebne računalnike. Trenutno je na voljo za 30 jezikov (vključno s slovenščino), kar je precej več kot ponuja konkurenca. Žal tega ne moremo trditi za podporo različnim mobitelom. Zaenkrat se lahko Mozilla pohvali le z dokončano različico za Nokiino plaftormo Maemo, ki jo najdemo v Nokiah N810 in N900.

  Pri Mozilli sicer že pospešeno razvijajo različico za Androida, vendar pa so tudi izjavili, da nimajo načrtov razvijati aplikacije za iPhone, Blackberry, Symbian ali Windows Mobile. Za slednjega sicer obstaja zelo groba razvojna različica, ob Microsoftovi napovedi Windows Phone 7 in ustavitvi razvoja Windows Mobile, pa so razvoj te različice Fenneca ustavili tudi v Mozilli.

  Firefox je znan po številnih dodatkih, ki jih pripravljajo razvijalci in mnogi so se že potrudili tudi za podporo za Fennec. Vsekakor velja omeniti Wave Sync, ki omogoča sinhronizacijo zaznamkov, zgodovine in gesel med računalnikom in mobitelom.

  Podrobnosti o brskalniku in navodila o namestitvi na mobitel najdeš na uradni spletni strani.

  Če si na svoji Nokii N900 že preizkusil/a Firefox, nam svoje mnenje zaupaj v komentarjih.

  Uporabljaš prednameščene brskalnike, ali imaš na mobitelu nameščenega katerega od brskalnikov omenjenih v naših prispevkih?

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1330
24. september 2013
Mobilni brskalniki: Firefox
Novice