• /PublishingImages/Google_handwrite-settings.jpg

  Mobilni iskalnik Google zna sedaj brati tvojo pisavo

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Za še lažje iskanje na pametnih telefonih je Google v svoj mobilni iskalnik dodal možnost vnosa iskanega niza kar z risanjem črk po zaslonu. Zabavno in hkrati uporabno v situacijah, ko se nam ne da ubadati z nerodnimi virtualnimi tipkovnicami na zaslonih na dotik!

  Primer uporabe Google Handwrite

  Novo funkcijo mobilnega iskalnika je Google poimenoval preprosto Handwrite. Uporabljamo jo lahko tako na pametnih telefonih kot tablicah. Ker ima funkcija še oznako beta, jo je potrebno posebej vklopiti v nastavitvah mobilnega iskalnika.

  Dodaten trik za naše kraje je še v tem, da je možnost zaenkrat na voljo le uporabnikom angleške različice Googla, zato moraš v nastavitvah najprej preklopiti na angleško različico in nato ponovno odpreti nastavite in posebej omogočiti Handwrite. A brez skrbi, funkcija zna brez težav prepoznati tudi naše drage šumnike, zato se da tudi z angleško različico iskalnika najti slovenske strani.

  Nastavitve za vklop možnosti Google Handwrite

  Seveda imaš tudi z vključeno funkcijo Handwrite še naprej možnost iskanja s klasičnim vnosom besedila. Uporabo vnosa s pisavo lahko namreč po želji vklapljaš in izklapljaš z ikono s pisano črko g, ki se ti pojavi v spodnjem desnem kotu iskalnika.

  Par primerov uporabe te nove funkcije si lahko ogledaš v spodnjem videu.

  Med testiranjem te funkcije me je prepoznava črk prijetno presenetila. Sama v zadnjih letih svoje zapiske najraje ustvarjam kar s pomočjo takšnih in drugačnih tipkovnic, tako da moja ročna pisava ni ravno zgled čitljivosti. A kljub temu Google večjih težav z mojim vnosom črk ni imel, sploh če sem pri pisanju izkoristila celoten zaslon. Pri vnosu iskalnega niza ti namreč ni potrebno napisati celotne besede naenkrat, saj lahko kjerkoli na zaslonu v miru, na veliko pišeš tudi vsako črko posebej. Le kakšno sekundo je potrebno počakati, da Google črko prepozna in izprazni zaslon.

  Google Handwrite v akciji

  Glede na do sedaj videno upam, da bo Google možnost pisanja kmalu ponudil kot standardni del mobilnega iskalnika, saj lahko v marsikateri situaciji pohitri vnos iskanega besedila. Med premikanjem je gotovo lažje na zaslonu izrisati besede in črke kot najti pravo tipko na tipkovnici brez fizičnih gumbov. No, vsekakor tudi pri tem previdnost ni odveč. Med vožnjo avta pa tako ali tako že veš, da imaš pametnejše stvari za početi kot uporabljati spletni iskalnik na telefonu, tako da pisanje po Googlu raje prepusti sovozniku ;)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
383
24. september 2013
Mobilni iskalnik Google zna sedaj brati tvojo pisavo
Aplikacije