• /PublishingImages/9700_Bold_large_34430.jpg

  Mobilni poslovneži - e-pošta (1.del)

  24. september 2013 - Tehnik

  Zasloni na dotik, celotne tipkovnice, optični bralnik v fotoaparatu, hitri (HSDPA) in še hitrejši (HSPA+) prenos podatkov, povezave v lokalno brezžično omrežje podjetja, varne povezave prek navideznih zasebnih omrežij, potisna e-pošta na tri načine, oddaljeni dostop do svojega računalnika.

  Vse te lastnosti sodobnih mobitelov lahko znatno izboljšajo produktivnost, vendar se poslovni uporabnik včasih le stežka znajde v tej poplavi mobitelov in storitev. Pred izbiro mobitela je dobro vedeti, za kaj ga želimo uporabljati, zato v pomoč pri odločitvi predstavljamo možnosti, ki jih mobiteli danes omogočajo poslovnim uporabnikom.

  E-pošta

  E-pošto, ali pa vsaj kratko vsebino sporočil, je mogoče brati na skoraj vsakem mobitelu, ki je trenutno v prodaji. Vendar je treba za možnost branja priponk in prejemanje pošte v trenutku, ko zapusti pošiljateljev računalnik, izbrati mobitel, ki podpira potisno e-pošto. Taki so na primer mobiteli BlackBerry, Nokia (serija E), pametni mobiteli z operacijskima sistemoma Windows Mobile in Android ter še veliko drugih.

  Množica rešitev

  Obstaja več rešitev za potisno e-pošto. Mobitel ponuja plačljive storitve BlackBerry, Integral in Nokia Messaging. Vendar imajo nekateri mobiteli podporo za Mail for Exchange (Windows Mobile, Nokia serija E idr.) in GMail (Android OS) že vgrajeno. Navajanje podrobnih razlik med temi storitvami bi preseglo obseg tega besedila, zato jih bomo obravnavali v ločenih objavah.

  Tipkovnica

  Če v mobitelu e-pošto le berete, je izbira tipkovnice nepomembna. Če sporočila v njem tudi ustvarjate, je smiselno izbrati mobitel s celotno tipkovnico QWERTZ (oz. QWERTY). Mobiteli z zasloni na dotik ponujajo zaslonske tipkovnice, vendar se njihova uporabnost zelo razlikuje glede na posamezni model, zato pred odločitvijo o nakupu priporočamo preizkus take tipkovnice.

  Priponke

  Skoraj vsi mobiteli s podporo za potisno e-pošto podpirajo tudi branje večine priponk (slike, dokumenti Word, preglednice Excel, datoteke PDF idr.). Včasih pa je dokumente (na primer Word ali Excel) pred pošiljanjem potrebno tudi nekoliko urediti. Nekateri mobiteli omogočajo to že, ko jih vzamemo iz škatle, medtem ko je mogoče druge nadgraditi. Kljub temu je pred izbiro mobitela priporočljivo preveriti, katere možnosti so na voljo.

  Ali namenjaš pri izbiri novega mobitela posebno pozornost možnosti potisne e-pošte?
  V naslednjem prispevku iz serije Mobilnih poslovnežev boste izvedeli več o pomembnosti hitrosti pri prenosu podatkov.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1290
24. september 2013
Mobilni poslovneži - e-pošta (1.del)
Novice