• /PublishingImages/N97_large_33526.jpg

  Mobilni poslovneži (mobiteli) - 5. del 

  24. september 2013 - Tehnik

  V prejšnjih prispevkih iz serije mobilnih poslovnežev (e-poštaprenos podatkovkoledar in stikiv avtomobilu) smo se posvetili temu, kako lahko mobitele uporabljamo v poslovne namene, to pot pa bomo razkrili kateri mobiteli v naši ponudbi najbolj ustrezajo tem kriterijem.

  BlackBerry 9700 Bold

  BlackBerry je sinonim za poslovno rabo in BB 9700 Bold je nedvomno eden najboljših izdelkov tega proizvajalca. Mobitel odlikujejo odlična tipkovnica, velik in svetel zaslon, odzivna sledilna ploščica in dolgotrajno delovanje baterije. Hkrati mobitel prinaša polno izkušnjo storitve BlackBerry s potisno pošto in možnostjo pregledovanja vseh vrst dokumentov.

  HTC Desire

  Eden najboljših mobitelov na trgu, saj prinaša izjemno zmogljivo strojno opremo, velik in svetel zaslon in najnovejšo različico operacijskega sistema Android z uporabniškim vmesnikom HTC Sense UI. Mobitel, ki omogoča praktično vse, cilja na mlade poslovneže, ki z mobitelom vodijo vsaj del poslovanja, saj omogoča povezljivost tako z GMailom, kot tudi z Outlookom, ne manjka pa niti pregledovalnik dokumentov, podpora e-pošti in možnost prilagoditve zaslonske tipkovnice.

  HTC HD2

  HTC HD2 ima zelo podobne specifikacije kot Desire, vendar ga poganja operacijski sistem Windows Mobile 6.5. Uporabniški vmesnik je vseeno zelo podoben, prav tako so na voljo tudi aplikacije. Dodatna prednost je izdatna podpora za pisarniško delo z Microsoft Office Mobile, s pomočjo aplikacije Active Sync pa enostavno dostopamo do službene e-pošte, koledarja in imenika. Mobitel lahko uporabimo tudi kot usmerjevalnik, saj omogoča možnost uporabe kot dostopna točka WLAN, in svojim sodelavcem omogočimo dostop do spleta.

  Sony Ericsson Xperia X10

  Navdušuje tudi prvi Android iz Sony Ericssona. Podobno zmogljiv kot Desire, a z zmogljivejšim fotoaparatom, ki ponuja samodejno ostrenje in prepoznavo obrazov. Povsem nov uporabniški vmesnik je preprost za uporabo in izdatno povezan z družabnimi omrežji in večpredstavnostjo. Velik in odličen zaslon olajša pregledovanje dokumentov, vso komunikacijo pa lahko s pomočjo aplikacije Timescape spremljamo kar na enem mestu (e-pošta, Facebook, Twitter, itd.)

  Sony Ericsson Xperia 2

  Xperia 2 je najboljši mobitel z Windows Mobile iz Sony Ericssona. Zmogljiv, hiter in pripravljen za delo, zabavo in komuniciranje. Za poslovno rabo je posebna prednost velika tipkovnica, ki omogoča udobno korespondenco in z Microsoft Office Mobile tudi več.

  Nokia N97

  Eden najbolj zmogljivih mobitelov iz Nokie se ponaša z veliko tipkovnico in na dotik občutljivim zaslonom. Nanj lahko namestimo widžete, ki se samodejno osvežujejo in nas obveščajo o novicah, dogodkih v družabnih omrežjih ali vremenu. Poleg tega je na voljo tudi cela plejada aplikacij za Symbian, ki jih je na mobitel preprosto naložiti.

  Nokia E72

  Nokiin odgovor na BlackBerry je tanjši in na pogled oblikovno bolj dodelan. Tipkovnica je odlična, vsak uporabnik pa bo zadovoljen tudi s trajanjem baterije in hitrostjo delovanja. Tudi e-poštni del ni zanemarjen, saj podpira večje število storitev potisne e-pošte in povezave v omrežja podjetij.

  Samsung Omnia II

  Samsung Omnia II se uvršča v podoben razred kot HTC HD2 in Sony Ericsson X2, z odlično strojno opremo, lastnim uporabniškim vmesnikom in zadnjo različico Windows Mobile. Za dovršeno podporo glasbi in videu na mobitelu skrbi tudi 8 GB vgrajenega pomnilnika in priložena pomnilniška kartica s 4 GB.

  Samsung Omnia Pro

  Dejansko ime nekoliko zavaja, saj je Omnia Pro manj zmogljiv in cenejši brat Omnie II. A po drugi strani ponuja celotno tipkovnico QWERTY in je hkrati manjši in lažji. Prav tako poganja Windows Mobile, vendar brez zaslona na dotik, tako da ga upravljamo s tipkovnico in sledilno ploščico.

  Motorola Milestone

  Edini mobitel na trgu, ki se ponaša z operacijskim sistemom Android in celotno tipkovnico QWERTY. Motorola na Milestonu ni uporabila svojega naprednega uporabniškega vmesnika MOTOBLUR, temveč klasičen Googlov vmesnik za Android, vendar pa velik zaslon omogoča vse, od deskanja po spletu, do preglednega terminalskega dostopa do strežnikov.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1335
24. september 2013
Mobilni poslovneži (mobiteli) - 5. del 
Novice
Android