• /PublishingImages/msporocanje.jpg

  M:Sporočanje, aplikacija na Facebooku

  24. september 2013 - Tehnik

  Če si uporabnik družabnega omrežja Facebook in imaš telefonsko številko pri Mobitelu, lahko takoj odklikaš na povezavo, se povežeš z aplikacijo in pričneš s pošiljanjem SMS in MMS sporočil kar prek Facebooka. Pripravili smo namreč aplikacijo M:Sporočanje, ki poleg pošiljanja sporočil omogoča še vpogled v mesečno porabo in zakupljene količine ter pošiljanje fotografij iz tvojega Facebook profila v obliki razglednice in seveda MMS. Uporaba aplikacije je brezplačna, poslana sporočila SMS in MMS ter razglednica pa se obračunajo po veljavnem ceniku (če imaš zakupljene količine, se uporabijo te).

  Že na začetku naj povemo, da gre za aplikacijo v Beta različici, kar pomeni, da je še v razvojni fazi in lahko pride do kakšne napake pri uporabi. Kakršnakoli opažanja nam lahko sporočiš na msporocanje@mobitel.si.

  Prva prijava

  Ob prvi prijavi moraš svojo telefonsko številko povezati z aplikacijo, kar storiš tako, da klikneš na gumb "Prijavi se v M:Sporočanje" in slediš navodilom na domači strani aplikacije. Na svoj mobitel prejmeš SMS s kodo, ki jo vpišeš v aplikacijo, kar pa storiš samo ob prvi uporabi. Ob uspešni prijavi se aplikacija pojavi tudi na tvoji domači strani med ostalimi nazadnje uporabljenimi aplikacijami. Če aktivno uporabljaš več aplikacij, si M:Sporočanje dodaj med zaznamke, da bo vedno na voljo brez dodatnega iskanja. Zapomni si, da aplikacijo vedno najdeš tudi prek iskalne vrstice na Facebooku ;)

  Na levi strani aplikacije je ves čas zapisana tvoja telefonska številka, osebni podatki, pod tem pa poraba in še nižje nastavitve, kjer lahko urejaš prijatelje. Ko v aplikacijo dodaš prijatelje pa se bodo skupaj s fotografijami razvrstili pod porabo.

  Urejanje prijateljev

  Za začetek priporočamo, da klikneš na Uredi prijatelje in izbereš zavihek Dodaj. Prijatelja lahko dodaš ročno ali pa ga izbereš na seznamu spodaj. Če na Facebooku nima objavljene telefonske številke, jo prepiši iz imenika svojega mobitela. Ko prijatelja shraniš, se ti bo dodal na seznam Dodaj prejemnike spodaj levo. S klikom na prijatelja iz seznama ga avtomatsko dodaš med prejemnike naslednjega poslanega sporočila. Prejemnike lahko odstraniš s klikom na križec poleg imenu v polju Prejemniki sporočila.

  Pošiljanje sporočila SMS in MMS

  Pošiljanje sporočila je zelo preprosto. Iz seznama na levi strani izbereš prejemnike ali pa jih izbereš s klikom na Dodaj prejemnike. V spodnje polje vpišeš vsebino sporočila in klikneš na gumb Pošlji sporočilo. Vsi prejemniki bodo prejeli tvoj SMS iz tvoje številke in ne bodo vedeli, da je bilo sporočilo poslano prek aplikacije.

  V primeru, da želiš s prijatelji deliti kakšno fotografijo iz svojega albuma na Facebooku, odpreš galerijo s klikom na Izberi sliko iz galerije. Izbiraš lahko med vsemi albumi, ki so objavljeni na tvojem Facebook profilu. Če ste se s prijatelji odpravili na smučanje, lahko pošlješ kakšno noro fotografijo tudi prek MMS-ja, celo tistim, ki jih ni na Facebooku, hitro in preprosto.

  S klikom na zavihek Razglednica pa lahko svoje digitalne spomine spremeniš v pravo razglednico in jo pošlješ na poljuben naslov. V levo polovico vpišeš svoje sporočilo, dodaš fotografijo iz galerije, na desni polovici pa vpišeš podatke naslovnika. Če ne veš točne poštne številke, smo dodali poseben iskalnik, ki olajša delo.

  Spremljanje porabe

  Na levi strani aplikacije je ves čas zapisana poraba. Če si naročnik, ignoriraj postavko Stanje, saj je ta uporabna le za Mobiuporabnike. S klikom na Podrobnosti se ti odpre vpogled v zakupljene količine, če seveda uporabljaš paket, ki to vsebuje ali pa so količine dokupljene posebej. Na vrhu vidiš še porabo za Moneto, ki je seveda zapisana v evrih.

  Kot smo zapisali že v uvodu, aplikacije je v Beta različici, predloge in opažanja pa lahko sporočiš na msporocanje@mobitel.si. Pa prijetno uporabo aplikacije želimo. In ne pozabi, če ti je aplikacije všeč, jo zgoraj levo lahko deliš s prijatelji, zagotovo jim pride prav ;)


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1599
24. september 2013
M:Sporočanje, aplikacija na Facebooku
Aplikacije