• /PublishingImages/mSpot-iPad.jpg

  mSpot za Android in iOS prinaša glasbo v oblaku

  24. september 2013 - Tehnik

  Za velikane spletnih storitev je bilo zadnjih nekaj mesecev obdobje številnih dejavnosti. Amazon, Google in Apple so vsi najavili svoje storitve glasbe v oblaku, vendar imajo vse storitve resno pomanjkljivost, ki je ne moremo odpustiti – na preprost način niso na voljo v Sloveniji.

  Toda to ne pomeni, da tudi pri nas ne moremo uživati v »oblačni« glasbi, le malo bolj moramo pobrskati. Tako smo odkrili storitev mSpot Music, ki vsaj do neke mere zadovolji glasbene potrebe.

  Gre za razmeroma preprosto rešitev glasbenega arhiva na spletu, kar pomeni, da moramo svojo glasbo najprej naložiti na splet, nato pa lahko prek brskalnika na računalniku ali aplikacije na različnih napravah dostopamo do te zbirke.

  Prvi korak je obisk spletne strani www.mspot.com, kjer moramo ustvariti uporabniški račun in prenesti aplikacijo za osebni računalnik. Aplikacija samodejno zazna knjižnice iz programov iTunes in Windows Media Player, vendar uporabnikom z večjimi zbirkami priporočamo, da najprej ustvarijo predvajalne sezname z omejenim številom izvajalcev. Z brezplačnim računom smo namreč omejeni na 5 GB prostora, kasnejše urejanje izvajalcev pa ni ravno intuitivno. Poleg tega nalaganje glasbe traja kar nekaj časa, še posebej če nimamo na voljo ravno hitre povezave.

  Glasba kjerkoli

  Ko naslednjič obiščemo spletno stran www.mspot.com, se preprosto vpišemo in v brskalniku nas čaka celotna zbirka glasbe, ki smo jo naložili. Spletni predvajalnik je, odkrito povedano, zadovoljiv, vendar po številu možnosti ravno ne izstopa. Je pa njegova prednost vsekakor to, da je na voljo na kateremkoli računalniku.

  Toda mSpot je pravi obliž na rane za uporabnike mobilnih naprav. Pripravili so namreč aplikaciji za operacijska sistema Android in iOS, kar pomeni, da je glasba v oblaku na voljo na praktično vseh sodobnejših mobilnih napravah. V aplikaciji poiščemo skladbo ali izvajalca iz »domače« knjižnice in že lahko svojo najljubšo glasbo poslušamo na mobilni napravi, kjerkoli že smo.

  Kakovost glasbe seveda ni vrhunska, saj je za potrebe mobilnih naprav glasba nekoliko stisnjena, zato audiofili ne bodo ravno navdušeni. Kljub temu pa možnost dostopa do glasbe kjerkoli in kadarkoli to pomanjkljivost odtehta. Prav tako aplikacije ne nudijo ravno veliko možnosti za predvajanje in urejanje seznamov, zadoščajo pa za preprosto iskanje in predvajanje glasbe.

  Dokler veliki ponudniki ne uredijo licenčnih pravic in tovrstnih storitev ne ponudijo tudi v Sloveniji, se lahko zadovoljimo z mSpotom, ki je v osnovni različici tudi brezplačen. Poleg omejenega prostora za shranjevanje glasbe je pomembna omejitev brezplačne različice tudi to, da imate lahko naenkrat aktivno le eno aplikacijo. S plačilom lahko istočasno uporabljate do 5 naprav.

  Mobilna aplikacija mSpot Music je brezplačno na voljo v slovenskem Apple App Store in tržnici Android Market.

  Zaslonske slike: mSpot, Tehnik

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1547
24. september 2013
mSpot za Android in iOS prinaša glasbo v oblaku
Aplikacije
Android, iOS