• /PublishingImages/MuseumsMobile-screenshots3.jpg

  Museums Mobile - vedno dostopen pregled bližnjih muzejev in njihovih dogodkov

  24. september 2013 - Tehnik

  Aplikacija Museums Mobile - logoMuseums Mobile, najbolj priljubljena informativna aplikacija in skupna zmagovalka natečaja M:Windows Phone 7, je prava poslastica za vse ljubitelje kulture. Z aplikacijo lahko enostavno poiščeš muzeje in njihove dogodke v bližini, seveda pa lahko aplikacijo uporabiš tudi pri načrtovanju izletov v kakšen drug kraj.

  Aplikacija avtorjev iz podjetja Semantika d.o.o. nam ponuja mobilni dostop do tistih vsebin portala Museu.ms, ki nam pridejo prav na mobilnem telefonu - torej podatkov o muzejih in dogodkih. Aplikacija omogoča preprosto urejanje podatkov glede na oddaljenost od nas, ne manjkajo pa tudi druge koristne funkcije. Vse skupaj pa je zapakirano v privlačno oblikovano aplikacijo, ki je skladna z Metro uporabniškim vmesnikom telefonov Windows Phone 7.

  Hitro do aktualnih muzejev in dogodkov

  Ob zagonu aplikacije se nam prikaže seznam najbolj aktualnih vsebin iz aplikacije. Izpostavljen je muzej tedna ter izbor najbolj zanimivih razstav, dogodkov in muzejev v bližini. To je koristno tako za redne kot občasne uporabnike, saj imamo že ob vsakem zagonu na voljo hiter dostop do najbolj zanimivih vsebin.

  Aplikacija Museums Mobile - aktualno

  Izbor aktualnih vsebin v aplikaciji Museums Mobile (aplikacija je na voljo tudi v slovenščini)

  Iskanje muzejev ali dogodkov

  S potegom v levo lahko nato v aplikaciji Museums Mobile dostopamo do naslednjih dveh sekcij vstopne panorame, ki nam omogočata pregled muzejev in dogodkov glede na različne filtre. Če želimo pogledati najbližje muzeje oz. dogodke in razstave, izberemo možnost Muzeji blizu oz. Dogodki blizu ali Razstave blizu, če pa doma načrtujemo pot, lahko uporabimo preglede muzejev/dogodkov po mestu ali državi. Pri tem lahko izbiramo med več kot dvajsetimi državami. Za hiter dostop lahko uporabimo tudi seznam Priljubljenih muzejev ali dogodkov.

  Museums Mobile - iskanje muzejev in dogodkov

  Iskanje po muzejih in dogodkih v aplikaciji Museums Mobile

  Ne glede na to, kako iščemo po muzejih ali dogodkih, nam pri rezultatih aplikacija ponudi vse pomembne informacije. Pri muzejih se tako izpiše kratek opis, slika, naslov, razdalja od naše trenutne lokacije ter podatek o tem, ali je muzej trenutno odprt ali ne. Pri dogodkih in razstavah pa se izpiše kratek opis, slika, ime muzeja, kjer se dogodek odvija, naslov, trajanje dogodka in tip dogodka. Ob izbiri muzeja ali dogodka iz seznama lahko seveda dostopamo do strani muzeja ali dogodka s podrobnimi informacijami.

  Museums Mobile - prikaz muzejev in informacij

  Seznam bližnjih muzejev in strani muzeja v aplikaciji Museums Mobile

  Podrobne predstavitve muzejev in dogodkov

  Ob pregledovanju strani posameznega muzeja si lahko ogledamo podrobnejši opis in kontaktne podatke, trenutni in prihajajoči seznam dogodkov in razstav, seznam predmetov in zbirk muzeja, podatke o vstopnicah ter stran z navigacijo, na kateri nam aplikacija ponudi podrobna navodila o tem, kako pridemo do muzeja, ki nas zanima. Podobno imamo tudi pri pregledovanju strani dogodkov na voljo podroben opis in informacije o dogodku.

  Museums Mobile - predmeti in zemljevid

  Pregled predmetov muzeja in zemljevid z navigacijo v aplikaciji Museums Mobile

  Vsak muzej ali dogodek lahko dodamo tudi na seznam priljubljenih. Aplikacija naj bi glede na postavko v delu Moj profil ponujala tudi nakup vstopnic, vendar žal še nismo našli muzeja ali dogodka, ki bi to možnost ponujal. Pod Mojim profilom lahko izberemo tudi jezik aplikacije (angleščina, slovenščina ali nemščina) ter vklopimo ali izklopimo uporabo lokacije.

  Povzetek

  Aplikacije Museums Mobile je nedvomno enostavna in prijetna za uporabo ter ponuja točno to, kar potrebujemo na svojem mobilnem telefonu. Vsekakor je obvezen pripomoček za vse Windows Phone 7 uporabnike, ki radi obiskujete muzeje in različne razstave ter druge dogodke po muzejih.

  Aplikacijo Museums Mobile lahko brezplačno preneseš iz Windows Phone Marketplace.

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1582
24. september 2013
Museums Mobile - vedno dostopen pregled bližnjih muzejev in njihovih dogodkov
Aplikacije
Windows Phone 7