• /PublishingImages/23-liffe-android-app.jpg

    Na 23. filmski festival LIFFe z mobitelom v žepu

    23. september 2013 - Alja Isaković

    Pravi filmoljubci se verjetno že veselite naslednjega tedna. V sredo, 7. 11. se namreč začne že 23. ljubljanski mednarodni filmski festival LIFFe, ki bo trajal vse do nedelje, 18. 11. Festivalska ponudba bo raznolika in bogata, zato ti lahko izbiro filmov in terminov tudi letos olajša mobilna aplikacija za Android, iOS in Windows Phone naprave.

    Med 7. in 18. 11. si bomo po sedmih kino dvoranah v Ljubljani in Mariboru lahko ogledali skoraj sto celovečernih filmov. Najbolj priročen način za pregledovanje razporeda filmov je gotovo uradna mobilna aplikacija LIFFe, ki je brezplačno na voljo v trgovini Google Play za Android, Apple App Store za iOS in v Windows Phone Marketplace. Tokrat sem si podrobneje ogledala predvsem Android različico aplikacije, saj vse tri različice ponujajo enako funkcionalnost.

    Osnovna funkcija spremljevalne aplikacije 23. festivala LIFFe je enostaven dostop do informacij o vseh filmih. Poleg osnovnega opisa z vsemi pomembnimi informacijami je pri večini filmov na voljo tudi povezava do video napovednika na YouTube. Za lažje iskanje lahko seznam filmov razvrščaš po dnevih, dvoranah (pri tem ti lahko pomaga zemljevid lokacij) in po enajstih festivalskih sklopih oz. sekcijah.

    Android različica aplikacije 23. Liffe

    Mobilna aplikacija ti vsekakor pomaga pri iskanju najbolj zanimivih filmov festivala, žal pa ne omogoča nakupa vstopnic za predstave. Si pa lahko vstopnice po ugodnejši ceni do vključno torka, 6. 11., zagotoviš v preprodaji na spletni strani ali na katerem izmed prodajnih mest. Na spletu lahko svoj nakup enostavno opraviš tudi z Moneto.

    Z mobitelom, tudi manj pametnim, pa lahko med festivalom pomagaš podeliti nagrado občinstva - zmaja. Le-to si bo prislužil najbolje ocenjeni celovečerni film, ki še nima zagotovljene slovenske distribucije, glasovanje pa bo med festivalom potekalo tudi prek SMS-sporočil. Poleg nagrade občinstva bodo na festivalu podeljene še tri druge nagrade. Mednarodna žirija bo Mobitelovo nagrado vodomec podelila mlademu režiserju najboljšega filma iz sklopa Perspektiv. Podeljena bo tudi nagrada za najboljši kratki film in nagrada združenja FIPRESCI.

    Mobitel ti bo torej pri letošnjem festivalu LIFFe, katerega glavni pokrovitelj je Mobitel, prišel prav za lažji pregled nad urnikom z mobilno aplikacijo, za spletni nakup vstopnic z Moneto in za glasovanje za najljubši film občinstva prek SMSov. Kljub temu pa svojega mobilnega spremljevalca med ogledom filmov ne pozabi utišati, da ne bo kakšen nepričakovan klic celi dvorani pokvaril filmskih užitkov.

    Nam zaupaš, katerega filma ali filmov se letos najbolj veseliš?


    comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
424
24. september 2013
Na 23. filmski festival LIFFe z mobitelom v žepu
Aplikacije
Android, Windows Phone 7