• /PublishingImages/trace.jpg

  Na sledi

  23. september 2013 - Alenka Selčan

  Ljudje smo čudna bitja. Po eni strani se bojimo, da bi drugi vedeli preveč o nas in preklinjamo velikega brata, ki nam diha za vrat; po drugi strani pa nimamo nič proti, ko sami opazujemo druge. A tokrat ne bomo govorili o vohunjenju, saj sledilne naprave niso namenjene le zasledovanju prijateljev, sovražnikov, otrok ali hišnih ljubljenčkov, temveč so lahko nadvse koristne tudi drugače. Z njimi lahko namreč prefinjeno sledimo tudi telesnemu gibanju športnikov in celo ritmu svojega spanja.

  Po poplavi sledilnih naprav za raznorazne športe so te dni na svoj račun prišli ljubitelji adrenaliskih vragolij, ki lahko na Kickstarterju podprejo sledilnik Trace. Ta bo razveselil vse ljubitelje deskanja, najsibodi na asfaltu, vodi ali na snegu. Malo sledilno napravico namestite na desko ali čelado in z njo prek pametnega mobitela merite svoje akrobacije ter jih primerjate s svojimi prejšnjimi dosežki. Seveda šport ne bi bil šport, če svojih rezultatov ne bi primerjali z drugimi, zato Trace omogoča, da svoje občinstvo in tekmece najdete po celem svetu. Ne glede na vašo lokacijo lahko kadarkoli prek spleta tekmujete s komerkoli, ki se bo odločil za nakup tega sledilnika.

  Trace

  Kot mnoge druge, se tudi ta trdoživa in vodoodporna sledilna naprava hvali z GPS in inercijskimi senzorji, ki beležijo geolokacijo in gibanje, od drugih tovrstnih gadgetov pa jih ločijo bogate izkušnje in informacije, ki so jih razvijalci pridobili z aplikacijo AlpineReplay. Gre za predhodnico Trace-a, ki je v 43 državah v kar 460.000 smučarskih dnevih in na več kot 1.400 smučiščih zabeležila dva in pol milijona skokov. Fantje očitno vedo, kaj delajo, saj so zgodnje ptičke na Kickstarterju že pobrale vso zalogo sledilnikov za promocijskih 99 $. Če ste res zavzeti, lahko hitro pokukate, kaj je še ostalo, sicer pa počakajte na februar, ko bo zadeva v prosti prodaji za 169 $.

  Pravite, da vas bolj od adrenalinskega športa očara globok spanec? Tudi temu lahko sledite in sicer tako, da svojo posteljo spremenite v pametno posteljo. Beddit, finsko podjetje z dolgoletno tradicijo proizvodnje profesionalnih medicinskih naprav za sledenje spanja, namreč na Indiegogo predstavlja nov izdelek, namenjen širšemu trgu. Za opazovanje svojega spanca ne boste potrebovali niti zapestnice, saj senzor v obliki tankoslojnega filma namestite kar pod blazino. Senzor seveda komunicira s pametnim mobitelom , ki beleži vaše spalne dogodke in kot kaže, teh ni malo.

  Beddit

  Če boste zjutraj vstali z levo nogo, boste lahko preverili, zakaj je temu tako. V poročilu boste lahko prebrali, kakšen je bil ponoči vaš srčni utrip, ritem dihanja, kako so potekale faze spanja, pa tudi kako glasno in svetlo je bilo okolje, kjer ste spali. Odslej boste tudi vedeli, ali res smrčite in smrčanje končno dokazali tudi svojemu partnerju, četudi je to doslej vztrajno zanikal. Glede na pridobljene podatke vam bo naprava svetovala, kako lahko izboljšate spanec, si zagotovite bolj zdravo življenje, lepša jutra ter dobro naspani postanete okolici prijaznejši.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
198
17. marec 2014
Na sledi
Aplikacije