• Najave o WP7 mobitelih kar dežujejo

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Microsoft je že pripravil pogrebni sprevod za Blackberry in Applov iPhone, križem rok pa niso stali niti proizvajalci mobitelov. Vse manj je časa (dan D za Microsfot je 11. oktober) in od meglenih namigov je treba preiti k dejanjem.

  HTC

  Najbol nejasne so stvari pri HTCju, kjer so še vedno edini vir informacij "izgubljene" razpredelnice, ki pa so se v preteklosti že izkazale kot dokaj zanesljiv vir informacij. Analiza le teh nakazuje, da HTC pripravlja WP7 mobitel s pokončno drsno tipkovnico, kar je dandanes precejšna redkost in redke stvari so vedno zaželjene. :)

  LG

  Malce bolj oprijemljiv je LGjev E900. Medtem, ko so si telefon že dodobra ogledali na android.com.pl, je sedaj dobil tudi "žegen" s strani Global Certification Foruma. Gre za precej neizstopajoč mobitel s 3.7 inčnim zaslonom in gigaherčnim Snapdragon procesorjem.

  Asus

  Naslednji na listi je Asus. Računalniški gigant je pri nas bolj poznan po laptopih in računalniški periferiji kot po mobitelih, kar pa ne pomeni, da podjetje na tem področju nima izkušenj. Sploh pa ga je težko spregledati, ko je govora o Windows Phone 7, saj smo prve različice sistema opazovali prav na njihovih prototipih.

  Ali gre pri zadnjem mobitelu za še enega v seriji prototipov ali že končni izdelek je trenutno še težko reči, kljub vsemu pa ohišje iz brušene kovine in svetel zaslon, ki naj bi temeljil na OLED tehnologiji, hitro padeta v oko. Z njim so se igrali in se pri tem posneli na Gnomedexu.

  Samsung

  Za konec pa še Samsung, ki bo očitno v svojo zbirko vključil kar vse mobilne operacijske sisteme. GT-i8700, kot se telefon imenuje, ima 8 giga internega spomina in kamero neznane resolucije z LED bliskavico, to pa je zaenkrat vse, kar se da razbrati iz fotografije. Nam pa Galaxy S in Wave dajeta slutiti, kaj lahko od Samsunga pričakujemo na strojnem področju. Ušel je tudi video, sicer žal malce slabše kakovosti, kjer ga lahko vidimo "na delu".

  [dailymotion]http://www.dailymotion.com/video/xes3gq_windows-phone-7-by-samsung-gt-i8700_tech[/dailymotion]


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1680
24. september 2013
Najave o WP7 mobitelih kar dežujejo
Novice
Windows Phone 7