• /PublishingImages/6e7f3b3b835b72826b1f48b1b8807511_large.jpg

  Hitro najdi založene ključe z aplikacijo Hone

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Kickstarter najverjetneje že poznaš. Gre za spletno stran, na kateri lahko vsi (tudi ti) predstavijo svoj izdelek, produkt, izum in ga s pomočjo donacij uporabnikov poskušajo spraviti s papirja v trgovine. V zameno za donacijo (odvisno od višine) si lahko ta izdelek tudi zagotoviš. No, tokrat me je pritegnil izdelek Hone. Gre za iOS aplikacijo in Bluetooth 4.0 obesek, ki skupaj pomagata najti založene ključe.

  Če spadaš med bolj raztresene, potem poznaš občutek, ko nikakor ne najdeš ključev in divje brskaš po torbah, mizah, raznih skritih predalih, ključev pa kar ni! Hone to težavo odpravi s pritiskom na gumb "Find". Na zaslonu se namreč pojavi neke vrste radar, ki deluje na principu toplo ali hladno. Če so ključi založeni v drugem nadstropju ali pa popolnoma drugem koncu hiše, se moraš z odprto aplikacijo malo sprehoditi in počakati na signal. V prvi vrsti je aplikacija namenjena pozabljivcem, zato je čas trajanja baterije do naslednjega polnjenja skoraj pol leta, več kot dobrodošla lastnost.

  Poudariti je treba, da ne gre za iskanje izgubljenih ključev. Aplikacija ne bo našla ključev, ki so se izgubili med naporno nočjo s prijatelji v kakšnem od lokalov. Zaradi tehnoloških omejitev govorimo o razdalji do 50 metrov. Še ena slabost, v tem trenutku je aplikacija na voljo le za iOS naprave, ki podpirajo Bluetooth 4.0, torej iPhone 4S in najnovejši iPad. Držimo pesti za Android verzijo, ki se bo zagotovo zgodila slej ko prej.

  Svoj obesek Hone in aplikacijo si lahko zagotoviš na uradni strani projekta, a le do jutri, 17. julija. Cena? 49 zelencev, ameriških. Donacija v tem trenutku že zagotovi napravo, saj je projekt presegel zastavljen cilj.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1112
24. september 2013
Hitro najdi založene ključe z aplikacijo Hone
Aplikacije
iOS