• /PublishingImages/WP7_NoGo.jpg

  NoDo zopet prestavljen

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Obljubljali so nam, da pride januarja. Potem je bil februar, in ko tudi iz tega ni bilo nič, začetek marca. In sedaj, ko smo že dobro zakorakali v marec in še kar nič, novo prelaganje. Tokrat za "samo" pol meseca, NoDo naj bi nas namreč končno doletel konec tega meseca. Ozirom po zadnji informaciji iz francoskega Microsofta naj bi nas telefoni začeli obveščati o nadgradnji enkrat po 21. marcu.

  NoDo bo (je) prva prava nadgradnja Windows Phone 7, ki buri duhove že od začetka prodaje prvih WP7 telefonov. Z liste zamer bo namreč odstranila pogrešano zmožnost kopiraj in prilepi, poleg tega pa prinesla še nekaj sistemskih izboljšav, pohitritev, izboljšal Bluetooth podporo in kot se ve sedaj, izboljšala iskanje po Marketplace.

  Sama nadgradnja naj bi bila pripravljena že kar nekaj časa, a se zapleta pri proizvajalcih in operaterjih. Vsaj tako pravijo neuradni viri. Voda na mlin teh govoric je pobegla strojna koda za nekatere modele WP7 mobitelov, ki se je znašla na xda-developers forumu in že vsebujejo NoDo kot tudi to, da novi telefoni, kupljeni v Indiji, že poganjajo Windows Phone 7 z vključeno NoDo nadgradnjo. Kaj bo torej skrival popravek se že ve, in dobra novica je, da je Microsoft izpolnil vse obljube.

  Slaba je pa, da v skoraj pol leta še kar čakamo prvo nadgradnjo programske opreme na naših Widndows Phone 7 telefonih. Ne, da bi bila ta tako nujno kritična, ampak konkurenca z dodajanjem zmožnosti in piljenjem vmesnika ne počiva. Predvsem pa je na kocki Microsoftovo ime. Ali bojo zmožni izpolniti obljube, se držati rokov, bomo videli istočasne izide nadgradenj po vsem svetu in ali so sploh sposobni držati tempo s konkurenco, ko pa še kar čakamo na sploh prvi korak v tej smeri. Držim pesti, da bo fantom in puncam v Redmondu uspelo in bojo stvari tekle bolj gladko, ko se kolesje enkrat obrne.

  Medtem ko čakamo, pa nas internet zabava s stripi, kot je ta ...


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1712
24. september 2013
NoDo zopet prestavljen
Novice
Windows Phone 7