• /PublishingImages/Nokia-predavanje-2.jpg

  Nokia App Forum Slovenija

  24. september 2013 - Tehnik

  Nokia App Forum Slovenija je projekt, ki povezuje Nokio in slovenske razvijalce mobilnih aplikacij. Njegov cilj je vzpostaviti stimulativno okolje za slovensko razvijalsko skupnost ter vzpodbujati razvoj novih, inovativnih aplikacij in storitev.

  Projekt Nokia App Forum se je v Sloveniji pričel v začetku junija. V okviru turneje strokovnjakov s področja mobilnih tehnologij je Nokia organizirala predavanja in delavnice, ki so udeležencem podrobno predstavili zakulisje razvoja mobilnih aplikacij. Na predavanju »Razvij svojo mobilno aplikacijo!«, ki ga je Nokia organizirala v sodelovanju s študentskim svetom FRI, so najbolj aktivni in domači strokovnjaki s področja mobilnih tehnologij predstavili svoje izkušnje z razvijem mobilnih aplikacij ter poslušalcem svetovali, kako narediti naslednji korak v svetu mobilnih aplikacij – od prvega izdelka do uspešnega razvojnega podjetja. V okviru delavnice Mobile Mountains, ki jo je Nokia organizirala v sodelovanju z MobileMonday Slovenija, pa se je udeležencem predstavil Tom Hume, veteran razvoja mobilnih aplikacij in direktor podjetja Future Platforms iz Brightona. Tom je do roba napolnjeni Kiberpipi predstavil različne pristope razvoja mobilnih aplikacij za različne naprave: od aplikacij, ki morajo delovati tudi na najbolj osnovnih naprava do takšnih, ki izkoriščajo vse zmožnosti sodobnih naprav.

  Po seriji dogodkov pa je Nokia App Forum Slovenija predstavila tudi svoj izziv: Razvijalsko akademijo, kjer so izbranim razvijalskim ekipam in razvijalcem omogočili, da ob pomoči domačih strokovnjakov in Nokiinih inženirjev iz svojih idej in konceptov razvijejo funkcionalno mobilno aplikacijo. Akademija se je pričela z razvijalskim maratonom: udeleženci Akademije so se v začetku julija zbrali na dvodnevnem razvijalskem maratonu, v okviru katerega so razvijalci z ekipo Nokia App Foruma Slovenija premleli svoje ideje in izpostavljali vprašanja, na katera so naleteli v prvi fazi programiranja in razvoja aplikacije. Razvijalci so nato imeli mesec časa za razvoj aplikacij, ekipa Nokia App Foruma Slovenija pa jim je omogočila sprotno svetovanje Nokiinih inženirjev, ki so gladili morebitne težave pri razvoju.

  Akademija se danes, 28.7., ob 19. uri zaključi s predstavitvijo razvitih aplikacij. V lounge baru Egoist na Tržaški ulici bodo udeleženci Akademije predstavili opravljeno delo in širši javnosti pokazali aplikacije, razvite s pomočjo Nokia App Foruma Slovenija. Strokovna žirija bo podelila tudi dve izmed treh glavnih nagrad za razvijalce: ena ekipa po izboru žirije se bo udeležila konference Nokia World v Londonu, druga pa Qt Developer Days v Münchnu. Z zaključno zabavo, ki bo sledila predstavitvi, pa bodo zbrani simbolično zaključili razvoj aplikacij in pričeli s postopkom uvrstitve aplikacije v Ovi Trgovino. S tem se prične tudi boj za glavno nagrado: 10.000 evrov namreč prejme ekipa, katere aplikacija bo do 30.11.2010 zbrala največ prenosov iz Ovi Trgovine.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1389
24. september 2013
Nokia App Forum Slovenija
Novice