• /PublishingImages/e6_540.jpg

  Nokia na trg pošilja prve telefone s Symbian Anna

  23. september 2013 - Alja Isaković

  Kljub temu, da Nokia že pridno dela na prihajajočih Windows Phone 7 telefonih, na trg prihajata Nokia E6 and Nokia X7, prva telefona z novo različico operacijskega sistema Symbian Anna. Anna Symbian uporabnikom prinaša hitrejše brskanje po spletu, izboljšan vnos besedila, prenovljene ikone in izboljšane Ovi Zemljevide.

  Nokia E6 za poslovneže in Nokia X7 za zabavo

  Izboljšave nove različice Symbiana bomo torej lahko najprej preizkusili na dveh telefonih.

  Nokia E6

  Nokia E6 (vir: Nokia)

  Nokia E6 poleg kapacitivnega zaslona na dotik ponuja tudi fizično QUERTY tipkovnico ter enostaven dostop do Microsoftovih poslovnih rešitev (Mail za Exchange, Microsoft Communicator Mobile in Microsoft SharePoint). Vgrajeno ima tudi 8 megapikselno kamero z dvojno LED-bliskavico, možnost zajema videa v HD ločljivosti (720p) in 8GB notranjega spomina.

  Nokia X7

  Nokia X7 (vir: Nokia)

  Nokia X7 ima enako kamero in zmožnost snemanja HD videa ter 8GB spominsko kartico. Glavna značilnost tega telefona pa je velik, 4" AMOLED zaslon na dotik (10,16 cm), ki naj bi omogočal udobno igranje prednaloženih igric.

  Zaenkrat sicer še ni znan točen datum dostopnosti in cena obeh telefonov na našem trgu.

  Kdaj bo Symbian Anna na voljo za ostale Nokie?

  Žal točnega odgovora tudi na to vprašanje še nimamo. Nokia je najnovejšo Symbian nadgradnjo zagotovila lastnikom Nokie N8, E7, C7 in C6 v prihodnjih mesecih. Kot kaže, bo torej potrebno počakati še kar nekaj časa :(


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

23. september 2013
257
24. september 2013
Nokia na trg pošilja prve telefone s Symbian Anna
Novice
Symbian