• /PublishingImages/E72-programska_posodobitev.jpg

  Nokia E72 končno dobila programsko posodobitev & smisel življenja

  24. september 2013 - Silvo Katalenić

  Včerajšnji dan se je začel dobro. V svojem RSS odjemalcu me je končno pričakala novica, da Nokio E72 čaka nova nadgradnja programske opreme, na kar sem, po pravici povedano, čakal predolgo. Zakaj? Dobro vprašanje.

  Nameščanje nove programske opreme 051.018 (namesto starejše 031.023) ni trajalo dolgo. Uradne novosti oznanjajo nadgrajen brskalnik v7.2.6, preureditev določenih aplikacij v (pod)menijih, izboljšanje e-poštnega odjemalca ter že "standardne posodobitve za večjo učinkovitost ter stabilnost delovanja"; vse skupaj naj bi popravilo kar preko 450 hroščev! Seznam novosti nove programske opreme si lahko v celoti preberete tukaj.

  Vprašanje je seveda, ali se pozna? Da, se. Po zadnjem zapisu in pritoževanju nad hroščatostjo Nokije sem mobitel poslal nazaj na tehnični servis, kjer so ga popolnoma resetirali. E72 se je odtlej "obnašal" bolje, a še vedno tečnaril z nenehnimi prošnjami po povezavi z WLANom, čarovnik za nameščanje e-poštnega naslova pa še vedno ni služil nikomur. In to sta (bila) le dva najpogostejša hrošča.

  Kot sem že rekel, to je zdaj rešeno. Čarovnik za e-pošto ti sicer več ne ponudi 6 različnih e-poštnih računov (Gmail, Hotmail, Siol, Mail for Exchange, itd.), preko katerega se naj bi povezal s svojim, temveč ti takoj na začetku ponudi okence, v katerega vpišeš svoj poln e-mail naslov z geslom, potem pa dobiš še na izbiro tri načine, kako se naj tvoj račun poveže s strežnikom (Mail for Exchange, IMAP/POP3, Lotus Notes Traveler). Sledi še ročni vnos nastavitev, kar zna bit za določene računalniške alfabete težava, ampak tako vsaj deluje. Vidni kozmetični spremembi sta še drugačen font ure v spodnji orodni vrstici ter drugačna razporeditev določenih aplikacij v menijih.

  Kot sem še čez ta čas (čakajoč Godota na posodobitev) uspel ugotoviti, je to, da niso vsi imeli podobne izkušnje mojim. Nekateri so me že na to opozorili v komentarjih, drugi so mi to povedali kot ponosni lastniki svojih Nokij E72. Spet po drugi strani sem si na Nokijini spletni strani za podporo uporabnikom uspel prebrati nešteto podobnih pritožb, kot sem jih imel jaz. Ugibam, da sem sam bil v redki skupini lastnikov hroščatih modelov Nokije E72 (če ta sploh obstaja). Kar vsekakor ni nobeno opravičilo za fince. Ampak, kakorkoli že, izgleda, da je "the Don Draper phone" končno dobil svoj dolgo pričakovan update in našel smisel v svojem malem digitalnem životcu.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1215
24. september 2013
Nokia E72 končno dobila programsko posodobitev & smisel življenja
Novice
Symbian