• Nokia objavila poslovne rezultate za tretje četrtletje 2012

  24. september 2013 - Tilen Žagar

  Nokia je potegnila črto pod prodajnimi številkami in delničarjem in ostalem svetu (vsaj tistem delu, ki kaže zanimanje za nepregledno množico tabel in drobnega teksta) predstavila trenutno poslovno stanje. Žal še nič ne kaže, da bodo kaj kmalu na zeleni veji.

  V takih primerih se rado zlorablja izraz prehodno obdobje, vendar ima Stephen Elop tokrat kar prav. Proces popolne opustitve Symbiana bo še dolg, Windows Phone pa je še daleč od prodajnih številk Androida in iOSa. Za piko na i pa nas le še nekaj dni loči od začetka prodaje novih Lumij z Windows Phone 8, ki ga sedaj že stare Lumije ne bodo videle. Temu primerno je bilo tudi zanimanje za njih.

  Nokija je v drugem četrletju letošnjega leta razposlala 4 milijone Lumij, v tretjem pa le 2,9 milijona, več kot 27 odstotkov manj. Delež Lumij med Nokijinimi pametnimi telefoni se sicer veča, pada pa število odposlanih pametnih naprav, ki jih je bilo v tem četrletju 6,3 milijona oziroma 38 odstotkov manj kot prejšne četrletje in 63 odstotkov manj kot v enakem obdobju lansko leto.

  Se je pa rahlo povečala prodaja mobilnih telefonov, predvsem po zaslugi linije Asha. Od 76,6 milijona telefonov, ki so se odpravili iskat nove lastnike v tem četrtletju, jih je bilo kar 6,5 milijona Ash z zaslonom na dotik.

  Za zadnje četrletje in praznično sezono ima Nokia sicer pripravljeno težko orožje v obliki Lumie 920, ki ji predprodaja v Evropi zaenkrat kaže odlično. Usode pa nimajo popolnoma v svojih rokah, saj še vsi čakamo, kaj bo pripravil Microsoft z Windows Phone 8, ki ostaja še bolj ali manj neznanka. Dan D (N?) bo 1. november.

  vir: Nokia

  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1800
24. september 2013
Nokia objavila poslovne rezultate za tretje četrtletje 2012
Novice
Windows Phone 7, Windows Phone 8