• /PublishingImages/pijem.jpg

  Novi aplikaciji Itak

  24. september 2013 - Itak

  Svetovno znana raziskovalna hiša Gartner je že konec leta 2009 poudarila velik pomen, ki ga imajo mobilne aplikacije v prihodnosti razvoja mobilnega komuniciranja, ko je predstavila 12 najbolj zanimivih aplikacij za leto 2012. Trendi tudi sicer kažejo, da mobilne aplikacije prodirajo na množični trg in se uveljavljajo tudi na telefonih, ki ne spadajo v najvišji cenovni rang, ampak so dostopni za večino uporabnikov mobilnega komuniciranja.

  Mobitel je kot eden prvih na slovenskem trgu predstavil lastne mobilne aplikacije, ki so namenjene predvsem prav tebi in tvojim prijateljem Itakovcem, saj so usmerjene na vaš življenjski stil. Poleg tega, da odgovarjajo na potrebe mlajših uporabnikov, vam postrežejo tudi s koristnimi nasveti in pomagajo k večji odgovornosti, ko se sproščeno zabavate. Za začetek sta ti na voljo dve aplikaciji, prihajajo pa še nove. Aplikaciji delujeta na telefonih Nokia 5230 in Nokia 5800 XpressMusic, najlažje si jih naložiš, če s svojim mobitelom obiščeš stran http://m.itak.si/apps oz. na Itak portalu v Itak Bonbonieri vpišeš svojo mobilno številko.

  PijemOdgovorno.Itak

  Aplikacija PijemOdgovorno.Itak te opozarja, da ne vozi, če piješ. Omogoča ti spremljati kaj in koliko si popil in ves čas nudi možnost klicanja taksi službe v kraju, kjer se trenutno nahajaš. Uporabniški vmesnik je simpatično oblikovan in preprost za uporabo. Vanj vneseš svojo starost, spol in telesno maso in tekom večera s kliki na različne ikone slediš popiti pijači (oz. prigrizku). Nad vmesnikom za vnos se nahaja tudi grafični prikaz popite pijače skozi čas, za lažjo orientacijo pa dodan še graf, ki ti pokaže približno vsebnost alkohola imate v krvi. Naj te opozorimo, da gre le za informativen prikaz in ne za dejansko meritev.

  Ob tem PijemOdgovorno.Itak ne beleži le popite pijače. Opozori te, če pretiravaš z alkoholom, ti vmes svetuje obrok hrane ali kozarec vode, da se žur zate ne bi končal prehitro. Ker pa se vse dobro enkrat konča in velja to tudi za dobro zabavo, nudi aplikacija še ključno, zelo praktično in uporabno rešitev. S klikom na zaslonu svoje Nokie preprosto potrdiš izpisano možnost »Pokliči taksi« in aplikacija bo - preko vgrajenega GPS-a – preverila lokacijo ter ti ponudila seznam taksijev, ki so na voljo v tvoji bližini. Z dodatnim klikom zaslona pa bo izbrano taksi službo za varno pot domov tudi direktno poklicala.

  Mobilna aplikacija PijemOdgovorno.Itak vas mlade vzpodbuja k odgovornejšemu pristopu do pijače, širi sporočilo: »Ko pijem, ne vozim.«. Zabavna grafika spremlja sledenje popite pijače in po zaslugi vgrajenega GPS nudi resnično enostaven dostop do številk taksi službe. To pride še posebej prav, ko žuraš v kakšnem drugem kraju in ne poznaš številk lokalnih taksi službo. Velja pa seveda za mesta, kjer je taksi služba dejansko na voljo ;)

  Zažigam.Itak

  Zažigam.Itak meri tvojo žurersko kilometrino - vse, kar moraš storiti je, da prižgeš virtualni plamen. Aplikacija nato beleži tresljaje telefona; več kot jih je, več točk boš dobil in bolj bo gorel plamen. Točke se z vsako uporabo aplikacije seštevajo (tudi če jo vmes prekineš). Največ točk pridobi tisti z največ žurerske kilometrine.

  Za tekmovanje s prijatelji pa seveda ni dovolj, da nekajkrat žuramo do konca, sicer pa počivamo. Če kak dan ne nabiraš žurerske kilometrine, ti Zažigam.Itak točke tudi odšteje ter te opozori, da je mogoče že čas za novo zabavo. Zažigam.Itakomogoča, da primerjaš svoje žurersko življenje s prijatelji, tekmuješ v tem kdo od vas bo nabral več točk in seveda beležiš svoj žurerski ritem. Aplikacija je tudi odlično nadomestilo za vžigalnik na koncertu, ko najljubši rock bend zaigra komad, pri katerem vsa dvorana zapoje in se med publiko prižgejo lučke. Zažigaš? Itak!

  Družina Itak aplikacij se bo v prihodnje še razširila; v Itak Bonbonieri lahko tako pričakuješ nove aplikacije. Paket Itak Džabest ti bo tako ponujal še več – poleg izredno ugodnih klicev in sporočil v najboljšem slovenskem mobilnem omrežju tudi uporabne in zabavne pripomočke, ki naredijo tvoj mobitel v toliko več, kot le napravo za klicanje.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
610
24. september 2013
Novi aplikaciji Itak
Aplikacije