• Novi Kindle. Manjši, lažji, cenejši.

  24. september 2013 - Jan Omahen

  Napovedi in želje so se uresničile. Amazon bo 27. avgusta na trg poslal tretjo generacijo bralnikov e-knjig Kindle. Datum in cene veljajo le za ZDA in Združeno kraljestvo, a vseeno.

  Družina mobilnih naprav se hitro širi, vse to po zaslugi bralnikov e-knjig in tabličnih računalnikov. Marsikdo se ne bo strinjal, a e-knjige so več kot očitno prihodnost. O tem pričajo tudi zadnji podatki o prodaji prek Amazona.

  Novi Kindle je pravzaprav mala revolucija. S seboj bomo lahko nosili do 3500 knjig, kar je precej visoka številka. Zaslon ostaja enak (6 palcev), izboljšana je vidljivost in kvaliteta izpisa. Avtonomija baterije je en mesec, ob uporabi Wi-Fi povezave pa "le" 10 dni. Vse spremembe so pozitivne in dobrodošle, kot novost so v Kindle dodali še mobilni brskalnik, ki bo najbrž zadostil potrebam spremljanja novic. Fotografije in video vsebine ob črno-belem zaslonu izgubijo namen.

  Najboljše sem pustil za konec, Kindle tokrat preseneča predvsem s ceno. Zmogljivejša različica z 3G in Wi-Fi povezavo vas bo olajšala za 189USD, Wi-Fi različica pa bo po novem 139USD, iz česar lahko sklepamo, da bo novi Kindle razprodan hitro in bo za nakup potrebno pohiteti.

  Vse podrobnosti o Kindlu si preberi na uradni spletni strani.


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1066
24. september 2013
Novi Kindle. Manjši, lažji, cenejši.
Novice