• /PublishingImages/Samsung-Galaxy-S3-Blue-White.jpg

  Novi Samsung Galaxy S III navdih išče v naravi

  24. september 2013 - Tehnik

  Samsung je na posebnem dogodku v Londonu pravkar predstavili svoj nov Android telefon, ki bo nedvomno postal ena izmed letošnjih prodajnih uspešnic. Poudarek na novem telefonu Galaxy je predvsem na enostavni uporabniški izkušnji, ki se prilagaja različnim situacijam, pri oblikah in zvokih pa so pri Samsungu poiskali navdih v naravi.

  O novem telefonu Galaxy se bo letos še veliko govorilo. Na tujih blogih lahko že najdeš raznovrstne predstavitve, zato si tokrat poglejmo le najbolj zanimivega novosti Samsungovega paradnega konja, ki naj bi v Evropo prišel že 29. maja.

  Ergonomsko zaobljena oblika, na voljo v dveh barvah

  Na prvi pogled je Samsung Galxy S III nekakšen križanec med predhodnikom S II (ohranja namreč uporabniški vmesnik TouchWiz) in novejšim Samsung Galaxy Nexus (predvsem po elegantno zaobljeni obliki). A kljub temu je S III nekaj posebnega, kar je dobro vidno že pri primerjavi, ki smo jo takoj po predstavitvi naredili z modelom S II.

  Samsung Galaxy S 2 in Galaxy S 3

  Samsung Galaxy S II in novi Galaxy S III - napredek je očiten

  Telefon, ki se ponaša s kar 12,2 cm (4,8 palčnim) Super AMOLED zaslonom in kar štiri-jedrnim novim Samsungovim procesorjem Exynos 4, bo na voljo v dveh zanimivih barvah: temno modri (angl. pebble blue) in marmornato beli (angl. marble white). Na trg bo seveda prišel z najnovejšo različico Androida 4.0 Ice Cream Sandwich, ki med drugim preizkušeno že govori slovensko!

  Pametna in hitra kamera, sledenje pogledu

  Poleg vrhunske strojne opreme, bo novi Galaxy opremljen s kopico uporabnih programskih funkcij. 8-megapikselna kamera nam bo olajšala slikanje obrazov, izbiro najboljše v seriji posnetih slik, označevanje in povezovanje s prijatelji na podlagi slik, vse skupaj pa bo seveda potekalo hitreje kot kadarkoli prej.

  Med najbolj zanimivimi funkcijami je gotovo tudi aktivno sledenje pogledu; novi Galaxy bo tako pameten, da ne bo zatemnjeval zaslona dokler bo zaznaval, da ga gledamo. Vsekakor uporabno pri branju knjig ali kaj podobnega!

  Glasovno upravljanje z S Voice, deljenje z S Beam...

  Novi Galaxy bo pod znamko S Voice konkuriral jabolčni Siri, pri čemer je zanimiva predvsem možnost poganjanja aplikacij z glasovnimi ukazi. Novi Galaxy bo poleg tega ponujal tudi vrsto novih, inovativnih gest za lažji dostop do priljubljenih funkcij (kamera, enostavno klicanje med pisanjem SMS-ov ipd.), razvijalci pa bodo veseli novih razvijalskih orodij za še bogatejše aplikacije.

  Vir slike: Engadget

  Samsung je poleg tega najavil še vrsto drugih storitev, ki bodo olajšala deljenje vsebin. Z S III bo recimo možno na več telefonih hkrati predvajati želene vsebine, izboljšana je tudi možnost deljenja vsebin z vgrajenim NFC čipom, ki se bo na S III imenovala kar S Beam.

  Bogat nabor storitev in dodatkov

  Ja, veliko je raznih S funkcij in aplikacij (npr. S Health), s katerimi bodo novi Galaxy izstopal iz množice drugih Android naprav. Verjetno pri Googlu nad tem ne bodo najbolj navdušeni, saj bo lahko Samsung z bogato paleto povezanih storitev še bolj utrdil svoj trenutno vodilni položaj med Android proizvajalci.

  Dodatno bo privlačnost nove družine S povečala tudi pestra izbira različnih dodatkov. Na voljo bodo adapterji za lažje deljenje vsebin s televizorji in projektorji, možnost povezovanja z avtomobili, kot smo že napovedovali, bo na voljo celo brezžična polnilna postaja, med najbolj nenavadnimi dodatki pa je gotovo MP3 predvajalnik S Pebble. Omenjeni dodatki bodo naprodaj ločeno, žal pa zaenkrat še ni znanih podrobnosti o ceni.

  Tile pošastni zvočniki so le eni izmed dodatkov, s katerimi smo se poigrali v Londonu

  V Evropi že konec maja

  Prav tako med spektakularno predstavitvijo, na kateri je v živo igral celo klasični orkester, nismo dobili namiga glede cene novega Galaxy S III. Znano je le to, da naj bi bil v Evropi na ogled, otip in na prodaj že konec maja, čez lužo pa v LTE različici enkrat poleti. Na nas je novi Galaxy vsekakor naredil odličen prvi vtis in komaj že čakamo, da ga dobimo v podroben test na dlani.

  Kaj pa ti meniš? Te je novi Galaxy S III že navdušil za nakup?


  comments powered by Disqus

 Catalog-Item Reuse ‭[1]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[3]‬

 Catalog-Item Reuse ‭[2]‬

24. september 2013
1625
24. september 2013
Novi Samsung Galaxy S III navdih išče v naravi
Novice
Android