200 % bolj učinkovit solarni USB-polnilec

Tehnik 24. september 2013
/PublishingImages/wakawaka.jpg

Z WakaWaka Power, ki je lahko tudi svetilka, vaša prenosna naprava ne bo nikoli ostala brez energije. Z uporabo tega polnilca ne boste puščali ogljičnega odtisa. Z nakupom pa boste prispevali za humanitarne namene.

Produkt WakaWaka Power je oživel v skupnosti Kickstarter, prek katere so njegovi ustvarjalci presegli želeno vsoto za kar 800 %. Ob imenu naprave si človek ne more pomagati, da ne bi pomislil na Muppetka Fozzieja. No, tisti, ki ste spremljali zadnje svetovno nogometno prvenstvo ali pa ste ljubitelji Shakire, verjetno že veste, da waka waka v svahiliju pomeni »močno svetiti«.

WakaWaka Power je žepni polnilec, ki se napaja na sončno energijo. Poleg tega ima vgrajeni lučki, ki zmoreta impozantnih 30 luksov in delujeta kar 20 ur, pri nekaj manjši vrednosti pa dvakrat več. Če želite lučko samo za ozadje, jo lahko nastavite na 7 luksov in bo delovala kar 80 ur.

waka waka power

WakaWaka Power potrebuje približno osem ur sonca, da se povsem napolni, polni pa se že ob svetlobi namizne svetilke in seveda tudi ob kateremkoli močnejšem viru svetlobe. Naprava je težka okoli 200 gramov. Njene dimenzije so 121 x 17 x 78 milimetrov. Izdelujejo jo v rumeni in črni barvi. WakaWaka Power ima vgrajena Micro in normalni USB-vhod; z njima lahko napolnite praktično vsako manjšo mobilno napravo, ki podpira USB. V notranjosti naprave je Li-Po baterija (2200 mAh), ki povprečni mobitel napolni v dveh urah. Delovanje WakaWaka Power temelji na najnovejši rešitvi podjetja Intivation, tehnologiji SunBoost 3, katere srce sta patentiran čip SNBST3 in sončna celica Sunpower. Proizvajalec trdi, da je ta kombinacija 200 odstotkov bolj učinkovita od klasičnih polnilcev. Naprava zelo dobro prenaša udarce in je za povrh še vodoodporna. Ergonomska sladica naprave WakaWaka Power pa je poseben nastavek, s pomočjo katerega jo lahko pritrdite na vrat steklenice ali plastenke in tako dobite stabilno stojalo za vašo lučko.

Proizvajalci polnilca so združili odlično tehnično rešitev s humanitarno idejo. Na svetu je kar milijarda in pol ljudi, ki nima elektrike in si sveti s strupenimi baklami in podobnimi zasilnimi pripomočki. Pri WakaWaki bodo poskušali pomagati tako, da bodo od vsakega prodanega polnilca prispevali po 10 ameriških dolarjev za pomoč tistim, ki nimajo elektrike. V ta namen so se povezali tudi s Clintonovo globalno iniciativo, prek katere nameravajo v nekaj letih na področja brez elektrike poslati milijon svojih izjemno učinkovitih solarnih lučk WakaWaka Light, ki so ob WakaWaka Power drugi premijski proizvod te družbe.

WakaWaka Power je zaradi teže in učinkovitosti naravnost idealna rešitev za potovanja oziroma za dni, ko ste daleč od daljnovodov. Lahko jo privežete na nahrbtnik, da se bo polnila že med hojo. Seveda pa je Waka Waka Power tudi zelo primerna stvar za preživetje v urbanem okolju, saj je tudi odlična dodatna baterija za še vedno zelo požrešne pametne mobitele, katerih večina ob malo bolj zavzeti uporabi ne preživi dneva brez dodatnega polnjenja.

Waka Waka Power je naprodaj za 69 evrov. Kako do polnilca, pa boste najlažje izvedeli na strani proizvajalca (http://www.getwakawaka.com/). Velike evropske spletne trgovine naprave namreč še ne prodajajo.

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
24. september 2013
1661
3. oktober 2013
200 % bolj učinkovit solarni USB-polnilec