Triki in nasveti za Galaxy Note9 (drugič)

Tehnik 1. februar 2019 Čas branja članka: 4 min
/PublishingImages/note9-triki2-kavcic-feb19-hero.jpg

Našo serijo člankov s triki in nasveti za mobitel Galaxy Note9 nadaljujemo. Upamo, da boste v tem članku izvedeli kakšno novo uporabno informacijo v zvezi z uporabo Galaxyja Note9.

Prvi članek serije lahko preberete na tej povezavi.

Pomanjšanje aplikacij

Če v mobitelu Galaxy Note9 odpremo neko aplikacijo, se ta v osnovi prikaže prek celega zaslona. Če želimo, pa lahko naknadno določene aplikacije (pa tudi nekatere druge stvari – npr. stran z nastavitvami) v Galaxyju Note9 tudi pomanjšamo, tako da so te odprte v manjšem oknu. Kako izgledajo aplikacije v manjšem oknu, lahko vidite na spodnji sliki.

 

Če želimo sploh dobiti možnost pomanjšanja aplikacij, je treba narediti naslednje:

 • 1. Najprej je treba v Galaxyju Note9 pritisniti na gumb »Nedavno«, tako da se nam prikaže stran z nedavno odprtimi stvarmi (aplikacijami, nastavitvami).
 • 2. Za tem pritisnemo desno zgoraj na ikono v obliki treh pik.
 • 3. V prikazanem meniju nato izberemo »Nastavitve«.
 • 4. V prikazanih nastavitvah za tem vklopimo gumb pri »Dejanje za prikaz v pojav. oknu«.
 •  

  Ko zgoraj naštete korake naredimo, lahko začnemo pomanjševati aplikacije, ko to želimo. Pomanjšamo jih tako, da podrsamo s prstom iz levega ali desnega zgornjega kota zaslona poševno navzdol, ko so odprte.

  Hkrati imamo lahko na zaslonu tudi več pomanjšanih aplikacij. Vsako pomanjšano aplikacijo lahko prek njenih ikon, ki so v desnem zgornjem kotu okna, hitro povečamo v celozaslonski način, jo zapremo, ali pa minimiziramo v okroglo ikono.

   

  Skrita orodja za preizkušanje naprave

  Mobitel Galaxy Note9 ima naložena posebna orodja, ki nam lahko povedo, ali pri mobitelu vse dela tako, kot mora. Ta posebna orodja lahko prikličemo takole:

 • 1. Najprej v mobitelu odpremo aplikacijo za klice, torej aplikacijo Telefon«.
 • 2. V aplikaciji za klice nato vtipkamo *#0*#.
 • Ko zgornja koraka naredimo, se nam na zaslonu že pokažejo orodja za preizkušanje naprave. Na spisku orodij najdemo na primer orodja za preizkušanje rdeče, črne, modre in zelene barve pri zaslonu, pa orodje za preizkušanje vibracije … Da ne naštevamo vseh.

   

  Orodja za preizkušanje naprave so dostopna tudi pri na nekaterih drugih mobitelih, ne samo pri Galaxyju Note9. Pri Tehniku smo jih lahko priklicali npr. na nekoliko starejšem mobitelu Galaxy S7 edge. Postopek priklica je bil enak kot pri Galaxyju Note9.

  Uporaba domačega zaslona v ležečem načinu

  Domači zaslon pri mobitelu Galaxy Note9 je v osnovi vedno v pokončnem načinu. A če želimo, se nam lahko postavi tudi v ležeči način, ko imamo napravo obrnjeno v ležeči položaj.

   

  Spodaj bomo pokazali, kaj je treba narediti, da se nam domači zaslon začne postavljati v ležeči način, ko imamo napravo obrnjeno v ležeči položaj:

 • 1. Najprej v nastavitvah vključimo možnost postavitve domačega zaslona v ležeči način. Torej je treba najprej odpreti nastavitve.
 • 2. V nastavitvah nato izberemo »Zaslon«.
 • 3. Za tem izberemo »Domači zaslon«.
 • 4. Nato pa izklopimo gumb pri »Samo pokončni način«. S tem vklopimo možnost postavitve domačega zaslona v ležeči način.
 •  

 • 5. Za konec odpremo še ploščo s hitrimi nastavitvami (torej podrsamo z dvema prstoma od zgornjega dela zaslona navzdol) in v njej vključimo nastavitev »Samodej. zavrti«.
 • Za tem se v mobitelu že lahko postavimo na domači zaslon in ga obrnemo v ležeči položaj. Ko to naredimo, se v ležeči način postavi tudi domači zaslon.

  Vir: samsungmobilepress.com.


  Podobni članki

   

  Nalaganje vsebine
  © 2017 Telekom Slovenije
  1. februar 2019
  4431
  1. februar 2019
  Triki in nasveti za Galaxy Note9 (drugič)
  Android