3 namigi za poletno žuranje: domača zabava, festivali, aplikacije

/PublishingImages/festivali-namigi-hero.jpg

Ta teden se začne zares, sedmega julija z otvoritvijo Exita, enega največjih festivalov v bližini. O tem, kam vse jo lahko mahnemo, več v nadaljevanju, prav tako tudi o aplikacijah, ki nam pridejo prav med obiskom festivalov.

Ko gredo starši na morje

Če boste ostali doma, medtem ko so starši na morju, bo večina verjetno pomislila, da je čas za žur, a pazite, da bo ostal v krogu prijateljev. Kaj se lahko zgodi, če zabavo preveč oglašuješ in kam vse lahko pripeljejo slabe odločitve, si oglejte v filmu Projekt X. V komediji skupina srednješolcev priredi zabavo, da bi postali bolj priljubljeni, a jim uide povsem izpod nadzora. Film deloma temelji na resničnih dogodkih in je trenutno na voljo v videoteki DKino.


 

Naj festivali

Sedmega julija se začne slavni Exit, kjer bodo letos med drugim nastopili Gramatik, Ellie Goulding, Stormzy, Bastille in Wiz Khalifa. Med večjimi festivali sledi še madžarski Sziget (od 10. do 17. avgusta), kjer bodo med drugim nastopili Rihana, Sia, Noel Gallagher, Sigur Rós, Bloc Party in David Guetta.

Nekoliko drugačna scena, je na festivalu elektronske glasbe v Trogirju, ki poteka med 11. in 13. avgustom, med drugim tudi v starodavni trdnjavi Kamerlengo.


 

Otok Obonjan v bližini Šibenika je najela skupina podjetij, ki ga je preuredila za neke vrste festivalske počitnice. Med 28. julijem in 6. septembrom na otoku ponujajo množico dogodkov, med drugim filmske projekcije, predavanja, glasbene dogodke, jogo, itd. Obisk na otoku je kombinacija klasičnega letovanja in obiska festivala. Letošnje dogajanje na otoku je namenjeno starejšim od 18 let.

Za konec pa še slika ene najbolj norih festivalskih lokacij. Žal Into the Valley poteka na Švedskem, tako da je za večino najbrž predaleč, a poglejte si ta razgled.

 

Nujna oprema

Na festivalih se pogosto kampira, a kaj ko šotor postavimo podnevi, čez dan pohajkujemo, zvečer žuramo, pozno ponoči pa ga je že težko najti. V takih trenutkih nam pride prav aplikacija BC Tent Finder (iOS). Ko postavimo šotor, označimo lokacijo, aplikacija pa nas s pomočjo GPS pripelje nazaj. Podobno je tudi s prijatelji; če se izgubimo, se lahko hitro najdemo s pomočjo Find my Friends (iOS, Android) ali katere izmed njenih klonov. Ker moramo za uporabo teh aplikacij deliti svojo lokacijo z drugimi, je priporočljivo preveriti nastavitve varnosti in zasebnosti po odhodu domov. Najbolj očitna aplikacija za glasbene festivale pa je seveda Shazam (iOS, Android), s katero lahko identificiramo in si označimo vsako novo pesem, ki nas navduši.

Ob obisku festivalov je za mobitel pametno uporabiti zaščitni ovitek oziroma v primeru dežja vodotesno torbico. Več nasvetov, kaj je vzeti s sabo na morje oziroma dopust pa najdete v tem članku.

Foto: Into the Valley, Sziget

Podobni članki

 

Nalaganje vsebine
© 2017 Telekom Slovenije
5. julij 2016
3047
5. julij 2016
3 namigi za poletno žuranje: domača zabava, festivali, aplikacije